Slavens amerikāņu modes dizainers apsūdzēts seksuālos uzbrukumos pret vīriešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Vangs
Aleksandrs Vangs Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu modes dizainers Aleksandrs Vangs (37) tiek apsūdzēts seksuālos uzbrukumos 11 vīriešiem, vēsta BBC.

Pirmās apsūdzības pret Vangu izskanēja pirms četriem gadiem. Niks Vārds (Nick Ward) (28), kurš strādā būvniecības jomā, vietnē "Twitter" paziņoja, ka Vangs viņam seksuāli uzmācies kādā Ņujorkas naktsklubā 2017. gada septembrī. Tolaik Vangs noraidīja apgalvojumus, sakot, ka klubu tonakt nav apmeklējis.

Ar jaunākajām apsūdzībām klajā nācis kāds students vārdā Kītons Bulens (21). Viņš atklāj, ka iepazinies ar Vangu 2019. gada augustā kādā Ņujorkas naktsklubā.

Vīrietis apgalvo, ka abi ar Vangu sākotnēji runājuši par augstskolu, kurā Bulens apgūst interjera dizainu. Pēcāk Vangs esot uzaicinājis Bulenu un viņa draugu pie sava galdiņa, piedāvājot viņiem degvīnu. Ballītei iekarstot, Bulens ar Vangu esot kopā dejojuši. "Pēkšņi viņš attaisīja manu bikšu rāvējslēdzēju un ielika savu roku manās biksēs, aiztiekot manu dzimumlocekli daudzu cilvēku priekšā."

"Es pilnībā sastingu," atminas Bulens, piebilstot, ka Vangs viņu aicinājis pie sevis uz mājām. "Es jutos dīvaini un mēģināju iziet no situācijas, cik ātri vien iespējams."

Pauls Tvīds, viens no Vanga advokātiem, atklāj, ka patlaban gaida videoierakstu no naktskluba videonovērošanas kamerām: "Mans klients tic, ka tas pilnībā atspēkos apsūdzības."

Bulens uzskatīja par savu pienākumu izstāstīt savu pieredzi ar Vangu un atbalstīt tos, kuri ir runājuši par šo tēmu, bet tikuši nosaukti par meļiem.

21 gadu vecais vīrietis uzsver, ka netiesāsies, kā arī nevēlas publiskot savu fotogrāfiju, lai neradītu maldīgu uzskatu, ka vēlas uzmanību. 

Ar savu pieredzes stāstu klajā nākuši vēl vairāki vīrieši. Britu modelis Ovens Mūnijs (26) vietnē "Tik Tok" atklāja, ka Vangs viņam seksuāli uzmācies kāda koncerta laikā Ņujorkas naktsklubā 2017. gada janvārī.

DJ Džia Garisone, kura ir transpersona, atminas, ka piedzīvojusi līdzīgu situāciju 2017. gada februārī. Viņa kopā ar draugiem atpūtās kluba VIP ložā, kur tika iepazīstināta ar Vangu. "Es dejoju blakus viņam, un tad viņš ar savu roku aizsniedzās un vilka nost manas biksītes - teju atklājot visiem manas ģenitālijas," atklāj Garisone.

Vangs ir noraidījis izskanējušās apsūdzības: "Šie meli, kas tiek uztaisīti par patiesību, mani sanikno. Es nekad neesmu iesaistījies aprakstītajās situācijās un nekad neuzvestos tā, kā tiek apgalvots."

Cietušos aizstāv advokāte Liza Blūma, kura BBC atklāj, ka visi uzbrukumi esot notikuši LGBT klubos un pagaidām nav sākts tiesas process.

Aleksandra Vanga modes līniju un šovus iecienījušas vairākas Holivudas zvaigznes, piemēram, Kardašjanu ģimene, repere Nikija Mināža, dziedātājas Madonna un Lēdija Gāga (Lady Gaga), aktrise Pamela Andersone un daudzi citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu