Eiropas Savienība izraida Venecuēlas vēstnieci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: www.pexels.com

Eiropas Savienība (ES) par nevēlamu personu pavēstījusi Venecuēlas vēstnieci blokā, atbildot uz Karakasas lēmumu izraidīt ES vēstnieci.

"Šī ir atbilde uz Venecuēlas valdības lēmumu par nevēlamu personu pasludināt ES delegācijas Venecuēlā vadītāju," teikts ES paziņojumā.

Venecuēlas vēstniece blokā Klaudija Salerno tviterī pavēstīja, ka "mūsu dzimtenes neatkarība un suverenitāte nav apspriežama".

Venecuēla trešdien izraidīja ES vēstnieci Karakasā Izabelu Briljanti Pedrozu, atbildot uz bloka sankcijām pret 19 venecuēliešu amatpersonām, dodot viņai 72 stundas valsts pamešanai.

Kā vēsta Venecuēlas mediji, par plāniem pasludināt ES pārstāvi par "persona non grata" Venecuēlas prezidents paziņojis pirmdien, kad Brisele sankciju sarakstā bija iekļāvusi Venecuēlas amatpersonas.

Vēlāk prezidenta Nikolasa Maduro nostāju atbalstīja Venecuēlas parlamentārieši.

Venecuēlas jaunais parlaments, trešdien atbalstot sankciju noraidījumu, mudināja Maduro izraidīt vēstnieci.

Vienošanās par ES biroja darbību Karakasā ir jāpārskata, norādīja deputāti.

Kā ziņots, ES dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojās vērst sankcijas pret 19 Venecuēlas amatpersonām, kas "apdraud demokrātiju" un pieļāvušas cilvēktiesību pārkāpumus.

Tādējādi kopumā jau 55 Maduro režīma pārstāvji pakļauti ES īpašumu iesaldēšanai un ieceļošanas aizliegumiem.

Briljante Pedroza jau 29.jūlijā tika pasludināta par "persona non grata", dodot viņai 72 stundas laika Venecuēlas pamešanai, taču pēc tam šis lēmums tika atcelts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu