Nedēļas laikā Latgalē atklātas divas nelikumīga alkohola ražotnes (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelegālais alkohols. Ilustratīvs attēls
Nelegālais alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: VALSTS POLICIJA/Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Latgalē, Krāslavā un Rēzeknē, atklātas divas nelegāla alkohola ražotnes, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Veicot operatīvos pasākumus, likumsargi Rēzeknē noskaidroja 1963.gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti - nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu. Kratīšanas laikā izņemti 400 litri nezināmas izcelsmes alkohola, kā arī cukurs, raugs un ierīce, kas izmantojama alkohola izgatavošanai.

Vīrietim draud kriminālatbildība par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt Krāslavā kāds 1941.gadā dzimušais bijis saistīts ar alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju. Kratīšanas laikā izņemti 168 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, 150 litri degvielas, 1080 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, 176 dažāda kalibra šaujamieroču patronas, kā arī ierīce, kas izmantojama alkohola izgatavošanai.

Arī šajā gadījumā sākts kriminālprocess.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu