Pavļuts komentē tīmeklī izskanējušo informāciju par "pilnas mājsēdes" izsludināšanu (19)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau kopš pērnā gada decembra sabiedrības vidū klejo teorijas par valdības nākamajiem soļiem sakarā ar Covid-19 pandēmiju. Pēdējās dienās tīmeklī izplatījusies informācija, ka no "drošticamiem avotiem" it kā esot zināms, ka Latvijā drīzumā tikšot izsludināts "lokdauns". Veselības ministrs Daniels Pavļuts sarunā ar portālu "Apollo.lv" komentē šīs baumas.

Veselības ministrs norāda, ka valdībā par šo pašlaik netiek diskutēts. "Speciālisti gatavo vairākus scenārijus, no kuriem valdībai būs jāizvēlas," norāda Pavļuts, piebilstot, ka viņš ļoti šaubās, ka kāds esošajā situācijā piedāvās "nopietni ieviest visaptverošu mājsēdi".

"Tas ir galējs solis. Nav galējāka soļa no vīrusa izplatības apkarošanas viedokļa puses, kā "pilna mājsēde". Par to šobrīd nopietni netiek diskutēts," pauž ministrs.

Jautāts, vai sakarā ar tuvojošos trešo Covid-19 uzliesmojuma vilni varētu tikt atcelti 1. martā atvieglotie ierobežojumi skaistumkopšanas nozarē un tirdzniecības jomā, Pavļuts atturas spriest. "Es domāju, ka tā būtu tāda raustīšanās. Mūsu valdība pēdējās nedēļās jau pāris reizes ir spērusi pāris pretrunīgus soļus no vienas sēdes uz otru, un zināmai pēctecībai ir jābūt," komentē Pavļuts.

Veselības ministrs uzsver, ka saslimstība Latvijā šobrīd stabili stāv uz vietas un nesamazinās, kas ir slikti. "Saslimstība ir liela, cilvēki slimnīcās ir daudz. Katrs saslimušais cilvēks arī ir izmaksas ekonomikai kopumā - viņš nevar iet uz darbu, viņam ir kontaktpersonas -, tie visi ir zaudējumi," pauž Pavļuts. "Kamēr saslimstība nekāpj mums nav pamata neko strauji mainīt, bet ir jārēķinās, ka

tajā brīdī, kad saslimstība sāks kāpt - mums būs jārēķinās ar dažādiem nopietniem soļiem."

Video: Artūrs Mednis stāsta par "pilnu mājsēdi" 

Jau ziņots, ka Operatīvajai vadības grupai līdz nākamajai nedēļai būs jāizstrādā vismaz divi rīcības varianti Covid-19 krīzē - pastiprināt vai mīkstināt ierobežojumus, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Veselības ministrs valdības sēdē pauda nostāju, ka lipīgāka Covid-19 paveida izplatīšanās liek domāt par jauniem pasākumiem infekcijas ierobežošanai. "Epidemiologi uzskata, ka ir jārīkojas apsteidzoši, lai nepazaudētu saslimstības pieauguma mirkli," teica Pavļuts.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs sēdē sacīja, ka, lai adresētu prognozēto trešo Covid-19 izplatības vilni Latvijā, būtu jāpastiprina nosacījums iespēju robežās strādāt attālināti.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu