Māra Zālīte pauž atbalstu Kariņam, ko "Facebook" notur par aicinājumu uz karadarbību (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīvdienās sociālajos tīklus sašūpojis rakstnieces Māras Zālītes ieraksts vietnē "Facebook", kurā autore paudusi atbalstu premjerministram Krišjānim Kariņam. Sestdienas, 6. marta, vakarā publicētais ieraksts no vietnes dzēsts un, kā vēlāk izrādījies, iemesls bijis visai kuriozs. 

Rakstniece Māra Zālīte sestdien sociālo tīklu platformā "Facebook" publicējusi pārdomas par Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu. Ierakstā viņa paudusi viedokli, ka Kariņš ir "pirmais premjers, kura godīgumu, valstsvīra morāli un 100% lojalitāti valstij grūti apstrīdēt. (..) Viņa laipnība, tolerance, kā arī uzticība cilvēkiem diemžēl ir arī viņa posts. Viņš nav dzīvojis pietiekami ilgi padomijas vilku mežos."

Zālīte paudusi, ka apstākļos, kad apkārt ir tik daudz naudas, daudzi gribētu būt Kariņa vietā, taču viņa aicināja atbalstīt tieši Kariņu, "lai viņš, atbalstu jūtot, ir pašpārliecināts un atlaiž pāris ministrus, kas atrodas valdībā iepriekšējo populistisko vēlēšanu rezultātā. Tur, savukārt, draugi, ikviens esam savu roku pielikuši."

Kariņa atbalstošo ierakstu Zālīte noslēgusi ar vārdiem: "Un nu varat sākt mani plostī". 

Pavisam drīz ieraksts no "Facebook" pazudis, taču ir saglabājušies daži ekrānšāviņi. Vienu no tiem publicējis Kariņa partijas biedrs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. 

Sociālo tīklu lietotāju vidū dažādas emocijas raisījis gan pats Zālītes mudinājums atbalstīt Kariņu, gan arī fakts, ka ieraksts no "Facebook" platformas izgaisis. 

Tiesa, skaidrojums ieraksta pazušanai izrādījies visai banāls - kā pie Rinkēviča ieraksta skaidrojuši vairāki "Twitter" lietotāji, interneta algoritmi slikti saprot mazās valodas, tāpēc Google algoritms, pārtulkojot mūsu premjerministra uzvārdu, Māras Zālītes pārdomas traktējis kā aicinājumu uz karadarbību.

Kad noskaidrojie iemesls, kādēļ atbalsts Kariņam no "Facebook" platformas dzēsts, tas rakstnieci pamatīgi uzjautrinājis. Viņas atbalsts premjerministram tagad sociālajos tīklos turpina ceļot kā teksta ekrānšāviņš.

Foto: Ekrānšāviņš no Māras Zālītes "Facebook"
Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu