"Cēsu alus" iegādāsies "Piebalgas alu". Skaidro, kas notiks ar rūpnīcu un ražošanas tehnoloģijām (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alus uzņēmuma "Cēsu alus" restorānā "Merlin".
Alus uzņēmuma "Cēsu alus" restorānā "Merlin". Foto: Edijs Pālens/LETA

Alus darītava AS "Cēsu alus" iegādāsies visas SIA "Piebalgas alus" kapitāldaļas, teikts Somijas koncerna "Olvi", kurā ietilpst "Cēsu alus", publiskotajā paziņojumā.

Iecerēto darījumu vēl nepieciešams apstiprināt Latvijas Konkurences padomei.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka labi zināmie "Piebalgas alus" ali un kvasi papildinās mūsu produktu piedāvājumu. "Piebalgas alus" pārņemšana ir nozīmīga daļa no mūsu korporatīvās stratēģijas attiecībā uz augstas kvalitātes produktiem. Mēs vēlamies patērētājiem piedāvāt jaunas, tendencēm atbilstošas garšas, kā arī stiprināt mūsu pozīciju tirgū, vienlaikus paturot prātā rentabilitāti.

"Cēsu alus" ir efektīva loģistikas, tirdzniecības, mārketinga un izplatīšanas organizācija visā valstī. Tādējādi tirgus un pārdošanas perspektīvas "Piebalgas alus" produktiem ir labas," paziņojumā norāda "Cēsu alus" izpilddirektore Eva Sietiņsone.

Tikmēr "Olvi" izpilddirektors Lase Aho skaidro, ka "Piebalgas alus" darītava ir ļoti labi piemērota uzņēmuma izaugsmes stratēģijai Latvijas tirgū.

"Cēsu alus" saglabās "Piebalgas alus" rūpnīcu un ražošanas tehnoloģijas

Alus ražotājs AS "Cēsu alus" saglabās SIA "Piebalgas alus" rūpnīcu un ražošanas tehnoloģijas, pirmdien preses konferencē pauda "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone.

Viņa norādīja, ka konkrētāki plāni par ražošanas procesu tālāko attīstību tiks izziņoti pēc Latvijas Konkurences padomes izsniegtā apstiprinājuma, taču "Piebalgas alus" ražotne turpinās darbu, kamēr "Cēsu alus" piedalīsies produkcijas pārdošanas un loģistikas procesos.

""Piebalgas alus" būs izplatītāks vairākās vietās," skaidroja "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka "Piebalgas alus" turpinās darbu kā neatkarīga kompānija, izmantojot "Cēsu alus" loģistikas tīklu.

Vienlaikus "Piebalgas alus" kapitāldaļu iegādes summu Sietiņsone neatklāja.

Savukārt "Piebalgas alus" dibinātājs - Saeimas deputāts un bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) - pauda, ka alus darītavas dibinātāji un akcionāri ir pieņēmuši lēmumu piesaistīt jaunu stratēģisko investoru, lai spertu tālāku soli pretī nākotnes izrāvienam. 

"Esmu pārliecināts, ka "Cēsu alus" un "Olvi" grupas dzērienu ražošanas pieredze un plašais tirgus nodrošinās vēl labāku pieejamību "Piebalgas alus" esošajiem cienītājiem," sacīja Dūklavs, novēlot uzņēmumam turpināt veiksmīgu attīstību ilgtermiņā.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka "Cēsu alus" apgrozījums 2020.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 62,018 miljoni eiro, kas ir neliels samazinājums salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Tāpat ziņots, ka 2019.gadā "Piebalgas alus" strādāja ar 4,173 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 45 158 eiro apmērā pretstatā peļņai 2018.gadā.

Kompānijas kapitālā 49% pieder SIA "SD Invest", kuras vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Igors Šeheļevs, bet 51% pieder Saeimas deputāta un bijušā zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) ģimenei.

Tostarp 30% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder SIA "Tondo", kuras īpašnieki ir Dūklavs (98,77%), kā arī viņa meita Dace Dūklava-Kokina (1,23%). Vienlaikus 13% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder Cēsu rajona Jaunpiebalgas pagasta zemnieku saimniecībai "Kalna-Brici", kuras vienīgā īpašniece ir Dūklava sieva Ināra Dūklava, bet pārējie 8% "Piebalgas alus" kapitāldaļu pieder pašam Dūklavam.

Savukārt "Cēsu alus" 2019.gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% - līdz 4,057 miljoniem eiro.

"Cēsu alus" kapitālā 99% pieder Somijas koncernam "Olvi".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu