Pusotras nedēļas laikā sākti 13 administratīvā pārkāpuma procesi skaistumkopšanas pakalpojumu jomā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Desmit skaistumkopšanas pakalpojumu darbības dienās policija sākusi 13 administratīvā pārkāpuma procesus, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Laikā no 1.marta līdz 10.martam kopumā pārbaudītas 1172 skaistumkopšanas vietas. Šajā laikā sākti ne tikai administratīvā pārkāpuma procesi, bet arī 238 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

Jau ziņots, ka no 1.marta atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus.

Vienlaikus valdība noteica papildu drošības prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietām un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī pastiprinot to ievērošanas kontroli.

Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma spēkā būs tā dēvētais drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts, kura mērķis ir radīt ilgtermiņā drošus apstākļus nozares pakalpojumu sniegšanai Covid-19 apstākļos.

Minētais koncepts ietver pastiprinātas drošības prasības klientu apkalpošanas organizēšanai, distancei pakalpojumu sniegšanas laikā, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanai pakalpojuma sniedzējam, dezinfekcijas līdzekļu lietošanai, telpu vēdināšanai, prasības darba piederumiem un aprīkojumam, prasību pakalpojumu sniedzējiem noteikt atbildīgo personu par epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrolei.

Vienlaikus valdība noteica, ka aizliegts sniegt mobilos skaistumkopšanas pakalpojumus, izbraucot pie klienta, lai sniegtu pakalpojumus mājas apstākļos.

Pakalpojumu sniedzēju uzraudzību veic Veselības inspekcija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Valsts policiju un pašvaldību policiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu