Spānijā aiztur narkotiku pārvadātāju paštaisītu zemūdeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijā uzietā paštaisītā zemūdene.
Spānijā uzietā paštaisītā zemūdene. Foto: AP/Scanpix

Spānijas policija piektdien, 12. martā, ir paziņojusi par paštaisītas zemūdenes atsavināšanu. Sarežģītais transportlīdzeklis ir bijis iecerēts narkotiku pārvadājumiem un tam ir iespaidīga ietilpība - divas tonnas, vēsta ziņu aģentūra AP.

Policija savādo deviņus metrus garo konstrukciju uzgāja februārī, kamēr tā vēl tika būvēta Malagā. Transportlīdzekļa izgatavošanas vieta noskaidrota starptautiskas izmeklēšanas rezultātā, kas vērsta pret narkotisko vielu izplatīšanu.

Trīs metrus platā zemūdene ir izgatavota no stikla šķiedras un skaidu paneļiem, kas apbūvēti ap iekšēju "skeletu". Gaiši zilā transportlīdzekļa "iekšās" slēpjas divi 200 zirgspēku jaudas motori.

Rafaels Perezs, Spānijas policijas nacionālais vadītājs, medijiem atklājis, ka konstrukcija nekad nav mērojusi ceļu ūdenī.

"Mēs pieļaujam, ka zemūdenes mērķis ir bijis pārvadāt narkotikas no kuģa, kas atrodas okeānā," minējis Perezs, piebilstot, ka, visticamāk, zemūdene ir uzbūvēta tieši kokaīna kontrabandai.

Likumsargs paskaidrojis, ka atklātā ūdenī zemūdeni būtu bijis grūti pamanīt, jo gandrīz visa konstrukcija atrastos zem ūdens.

Šāda veida transportlīdzekļi narkotiku nelegālai pārvadāšanai esot atklāti arī citviet pasaulē, it īpaši Dienvidamerikā. Šīs zemūdenes pārsvarā nespējot pilnībā iegrimt ūdenī, taču ir būvētas pēc iespējas neuzkrītošāk.

Operācijas laikā Spānijā aizdomās par kokaīna, hašiša un marihuānas kontrabandu ir aizturēti 52 cilvēki. Tiek lēsts, ka aizliegto vielu tirgošanā un pārvadāšanā ir iesaistītas arī personas no Lielbritānijas, Kolumbijas, ASV, Nīderlandes un Portugāles.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu