"Tas nav tikai sievietes lēmums." "TikTok" lietotāja atklāj, ka ārsts atteicies nosiet viņas olvadus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Online Marketing/Unsplash

Internetā plašu viedokļu apmaiņu ir guvis sociālā tīkla "TikTok" video, kurā kāda sieviete atklāj, ka ir saskārusies ar ārstu, kurš ir atteicies viņai veikt ķirurģisko kontracepciju - olvadu nosiešanu, vēsta portāls "Unilad".

Sāra Džo Baskina publicējusi video "TikTok" kā atbildi uz jautājumu par to, kas ir lielākā seksisma izpausme, ko ir piedzīvojuši portāla lietotāji. Sieviete ierakstā atstāsta sarunu, kas norisinājusies pēc viņas otrā bērna traumatiskajām dzemdībām.

"Man bija 27 gadi - es tikko biju laidusi savu otro bērnu un vēlējos nosiet olvadus. Grūtniecība un dzemdības bija gandrīz vai letālas gan man, gan manam bērnam, līdz ar ko sapratu, ka vairs bērnus nevēlēšos," apstākļus skaidro Baskina.

Ārsts, kurš ir bijis vīrietis, ir atteicies veikt šo operāciju, piemetinot, ka nevēlas to darīt, jo Sāra "nav precējusies". Uz jautājumu par to, kā šī viņas privātās dzīves detaļa ietekmē ārsta lēmumu neveikt procedūru, vīrietis atbildējis, ka "viņaprāt, tas ir lēmums, kas būtu jāpieņem pārim".

@bfeedingmomma

##sexist ##mansplaining

♬ original sound - Sarah Jo

"Kad pateicu viņam, ka šis ir mans ķermenis un mana izvēle, ārsts izteicās, ka, viņaprāt, tā nav lieta, ko būtu jāizlemj sievietei un atteicās veikt procedūru," stāsta Sāra.

Daudzi pie atklātā video atstājuši komentārus, tostarp ar spekulācijām par to, vai līdzīga attieksme būtu sagaidāma arī pret vīrieti, kurš vēlas veikt vazektomiju.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu