Poļu rakstniekam draud cietumsods par prezidenta Dudas nodēvēšanu par "pamuļķi"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andžejs Duda.
Andžejs Duda. Foto: Reuters/ScanPix

Populāram poļu rakstniekam un žurnālistam draud līdz pat trīs gadu cietumsods par prezidenta Andžeja Dudas nodēvēšanu par "pamuļķi" sociālajā tīklā "Facebook".

Jakubs Žulčiks savā ierakstā pauda, ka Duda neizprotot ASV vēlēšanu sistēmu. Šāds secinājums viņam bija radies no Dudas tvīta, kas 7.novembrī tika veltīts jaunievēlētajam ASV prezidentam Džo Baidenam.

Duda pēc ASV prezidenta vēlēšanām apsveica Baidenu ar "veiksmīgu kampaņu", nevis uzvaru. "Apsveicu Džo Baidenu ar veiksmīgu prezidenta vēlēšanu kampaņu. Kamēr mēs gaidām elektoru kolēģijas nomināciju, Polija apņēmusies turpināt uzturēt augsta līmeņa un augstas kvalitātes Polijas-ASV stratēģisko partnerību, lai veidotu vēl spēcīgāku aliansi," vēstīja Dudas tvīts.

Žulčiks sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja, ka ar lielu interesi esot pētījis ASV politiku, taču nekad neesot dzirdējis par "tādu lietu kā elektoru kolēģijas nominācija".

"Džo Baidens ir 46. ASV prezidents. Andžejs Duda ir pamuļķis," viņš pauda.

Polijā ir pretlikumīgi aizskart valsts vadītājus un reliģiju. Polijā ir deviņi dažādi likumi par aizskaršanu un nomelnošanu, un viens no tiem attiecas uz valsts simboliem. Par to iespējams piespriest cietumsodu.

Prokuratūra Žulčika ierakstu uzskata par "aizvainojošu" un "nepieņemamu".

Žulčiks sacījis, ka par viņam izvirzītajām apsūdzībām esot uzzinājis no medijiem.

Žulčiks sarakstījis romānu, ko raidorganizācija "HBO Europe" ekranizēja seriālā ar nosaukumu "Blinded by the Lights".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu