Skandāls Austrālijas parlamentā: nopludināti vairāki ēkā uzņemti seksa video (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Parlamenta ēka.
Parlamenta ēka. Foto: Sunflowerey, Shutterstock.

Austrālijā sašutumu un protestus izraisījušas bijušās parlamenta darbinieces apsūdzības, ka viņa darba laikā tikusi izvarota. Šonedēļ medijiem nopludināti vairāki video, kuros iemūžinātas dažādas seksuālas darbības parlamenta ēkā, vēsta raidorganizācija BBC.

Britanija Higinsa apgalvo, ka 2019.gada martā viņu parlamenta telpās esot izvarojis augstākā amatā esošs kolēģis. Viņa norāda, ka esot izjutusi spiedienu par notikušo neziņot policijai, kā arī baidījusies zaudēt darbu.

Pēc Higinsas paziņojuma izskanēja arī citas līdzīgas apsūdzības. Pagājušonedēļ tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, protestējot pret sieviešu pakļaušanu seksuālai vardarbībai.

Šonedēļ kāds bijušais parlamenta darbinieks Austrālijas medijiem nopludināja pirms diviem gadiem likumdevēja ēkā uzņemtus seksa video. Viņš norādīja, ka ēkas lūgšanu telpa esot tikusi izmantota seksam, kā arī parlamentā pat tikušas ievestas prostitūtas. Viņš sacīja, ka esot kļuvis "imūns" pret šāda veida attēliem un video, jo esot tādus saņēmis ļoti bieži.

Trauksmes cēlājs norādīja uz parlamentā valdošo "kultūru, kurā vīrieši domā, ka var darīt, kas vien ienāk prātā", kā arī vairākus savus bijušos kolēģus raksturoja kā "morāli pagrimušus".

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons otrdien izteicās, ka esot "šokēts". 

"Mums šī māja jāsaved kārtībā. Politika jānoliek malā un jāidentificē problēma, jāatzīst un jāatrisina tā," teica Morisons, kurš ticis kritizēts par atteikšanos publiski tikties ar protestētājiem.

Kabineta ministre Kārena Endrūsa žurnālistiem sacīja, ka "sirdsapziņa man vairs neļaus klusēt" par seksismu Austrālijas politikā. Viņa uzskata, ka būtu jāapsver dzimuma kvotu ieviešana parlamentā. Arī Morisons neizslēdz šādu iespēju.

Austrālijas politisko vidi ilgstoši apvijušas sūdzības par emocionālo vardarbību un ietekmēšanu, taču Higinsas apsūdzības izgaismojušas arī seksismu un seksuālo vardarbību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu