Pujāts komentē robežsarga slepkavības mēģinājumu. Iesaistīta transnacionālā organizētā noziedzība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērn novembrī notikušajā robežsarga slepkavības mēģinājumā ir iesaistīta transnacionālā organizētā noziedzība, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā stāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Valsts policija un Valsts robežsardze līdz šim nav plašāk komentējusi uzbrukumu un tā versijas.

Šodien Saeimas komisijā Pujāts pastāstīja, ka noziedznieki mēģinājuši nogalināt vienu no labākajiem kriminālizmeklēšanas jomā nodarbinātajiem robežsargiem. Šis darbinieks ir bijis iesaistīts organizētās cigarešu kontrabandas apkarošanā.

Pujāts pateicās Valsts policijai, kura nopietni piegājusi lietas izmeklēšanai. Pujāta rīcībā esot informācija par "labiem pavedieniem", tāpēc viņš cer uz nozieguma atklāšanu, saucot pie atbildības ne tikai izpildītājus, bet arī organizētājus.

"Ir arī starpvalstu sadarbība, jo te ir runa par pārrobežu organizēto noziedzību, kas to ir realizējusi. Šeit nav tikai Latvija, Lietuva, bet te ir iesaistītas vēl vairākas valstis. Ļoti nopietna transnacionāla organizētā noziedzība, kas tādā veidā vēlējusies ietekmēt (robežsardzi). Kā redziet, ja nesanāk ar vieniem līdzekļiem robežsargus izsist no ierindas, tad mēģina ar citiem," teica Pujāts.

Jau ziņots, ka Daugavpilī pagājušajā gadā 6.novembra rītā tika mēģināts noslepkavot robežsargu. 1973.gadā dzimušajam Valsts robežsardzes darbiniekam, dodoties uz darbu, uzbrukušas divas neatpazītas personas. Uzbrucēji pielietojuši asaru gāzi un ar āmuram līdzīgu priekšmetu vairākus reizes iesituši pa cietušā galvu un ķermeni.

Vīrietim izdevās izrauties no uzbrucējiem un izsaukt medicīnisko palīdzību.

Kā pēc uzbrukuma uzsvēra policija, noziedzīgā nodarījuma veids un izdarīšanas apstākļi dod pamatu uzskatīt, ka notikušais bija slepkavības mēģinājums, kas saistīts ar cietušās personas profesionālo darbību.

Šogad 1.martā policija paziņoja, ka likumsargiem ir izdevies noskaidrot divu vīriešu iespējamo saistību ar šo sevišķi smago noziegumu un izplatīja uzbrucēju fotogrāfijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu