"Klintsons neatbilst žurnālista statusam." Iveta Benhena-Bēkena komentē situāciju ap padoto un "Rīga TV24"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka TV24 raidījumu vadītājs Ansis Klintsons ir Saeimas frakcijas deputātes Ivetas Benhenas-Bēkenas palīgs, nākamajā dienā Klintsons tika atbrīvots no amata televīzijā. Nu radušos situāciju komentējusi pati Benhena-Bēkena.

Parlamentāriete vietnē "Facebook" publiskojusi ierakstu, kurā, atsaucoties uz likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", uzsver, ka Klintsons neatbilst likumā noteiktajam žurnālista statusam.

"Par interešu konfliktu un profesionālo ētiku. Pagājušajā nedēļā publiskajā telpā izskanēja informācija par iespējamiem pārkāpumiem profesionālās žurnālistikas darbā attiecībā uz raidījuma “Preses klubs” vadītāju Ansi Klintsonu, apvienojot raidījuma vadīšanas darbu ar Saeimas deputāta palīga pienākumu pildīšanu. Varu izteikt tikai nožēlu, ka no amatpersonu sociālajiem kontiem tiek izplatīta maldinoša informācija, kuras rezultātā tiek grauta profesionālā darbība.

Saeimas deputāta palīgi ir publiski pieejama informācija un apskatāma Saeimas mājas lapā, no brīža, kad tiek uzsāktas darba tiesiskās attiecības.

Amatpersonas interešu konflikta esamību vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienests. Žurnālista tiesības un pienākumus regulē likums Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem," raksta Benhena-Bēkena.

Viņa turpina: "Šī likuma 23. pants nosaka, ka par žurnālistu šajā likumā tiek uzskatīta persona, kura vāc, apkopo, rediģē vai citā veidā sagatavo materiālus masu informācijas līdzeklim, un kura ar to ir noslēgusi darba līgumu, vai veic šo darbu masu informācijas līdzekļa uzdevumā, kā arī žurnālistu apvienību biedrs. Ansis Klintsons bija TV24 kanāla raidījuma “Preses klubs” vadītājs.

Darba pienākumos ietilpa raidījuma vadīšana, uzdodot jautājumus par iepriekš sagatavotām tēmām, kuras tiek izsūtītas pirms raidījuma visiem raidījuma dalībniekiem.

Raidījumu producenti nosaka tēmu izvēli un uzaicināto personu (sabiedrībā zināmas personas, kā arī amatpersonas) dalību raidījumos. Raidījuma saturu un tēmas izvēlas producente Gunta Kuļbanska sadarbībā ar Kristīni Neikenu.

No iepriekš minētā izriet, ka Klintsons neatbilst likumā noteiktajam žurnālista statusam. Tādējādi uz Klintsonu nevar tikt attiecināts profesionālās žurnālistikas ētikas kodekss."

Tāpat parlamentāriete norāda, ka 2020. gadā piedalījusies raidījumā "Preses klubs" trīs reizes, un visās no tām raidījuma vadītājs bijis Aivis Ceriņš un producenti - Gunta Kuļbanska un Kristīne Neikena.

Jau vēstījām, ka Klintsons no darba "Preses klubā" tika atbrīvots "pēc savstarpējas vienošanās ar televīzijas vadību". "Ansis Klintsons joprojām būs viens no Rīga TV24 komandas un turpinās darboties citos projektos," bija teikts paziņojumā.

Pats Klintsons izdevumam "Privātā Dzīve" pauda neizpratni par šādu notikumu pavērsienu. "Gaidu izvērtējumu, vai tas ir interešu konflikts. Pagaidām nekādu faktu nav. Lai neklātos aizdomu ēna, ir lēmums iepauzēt ar "Preses klubu", līdz atbildīgās personas būs pieņēmušas lēmumu. Tad arī varēšu plašāk komentēt. Pats nesaskatu, ka būtu rīkojies nepareizi," norādīja Klintsons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu