Mozambikā pēc nemiernieku uzbrukuma viesnīcā iesprostoti 180 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Mozambikas ziemeļu pilsētā Palmā, kurai trīs dienas uzbrūk džihādistu nemiernieki, vairāk nekā 180 cilvēku ir iesprostoti viesnīcā, piektdien paziņoja drošības spēki.

Uzbrukumā, kas notika pie sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) rūpniecības vietas Kabu-Delgadu provincē, ir vairāki bojāgājušie, vēstīja aculiecinieki un cilvēktiesību organizācija.

16,9 miljardus eiro vērtajā LNG rūpniecības projektā, kas ir lielākais Āfrikā, galvenais investors ir Francijas naftas kompānija "Total". Šajā rajonā darbojas vēl seši starptautiski uzņēmumi, tai skaitā "ExxonMobil".

Džihādistu kaujinieki trešdienas pēcpusdienā sāka uzbrukumu Palmas pilsētai, liekot izbiedētajiem iedzīvotājiem bēgt uz apkaimes mežu, bet LNG rūpniecības un valdības darbinieki patvērās viesnīcā "Amarula Palma".

"Gandrīz visa pilsēta tika sagrauta. Daudz cilvēku ir miruši," piektdienas vakarā pa telefonu stāstīja evakuēts LNG rūpniecības darbinieks. 

"Kamēr vietējie iedzīvotāji bēga uz mežu, LNG uzņēmumu darbinieki, ieskaitot ārzemniekus, patvērās viesnīcā "Amarula", kur viņi gaida izglābšanu." 

Cilvēktiesību organizācija "Human Rights Watch" (HRW) paziņoja, ka uzbrucēji ir saistīti ar grupējumu "Al-Shabab", kuram gan nav zināmas tiešas saistības ar līdzīga nosaukuma Somālijas džihādistu organizāciju.

"Vairāki aculiecinieki stāstīja "Human Rights Watch", ka redzējuši līķus ielās un bēgošus iedzīvotājus pēc tam, kad "Al-Shabab" kaujinieki šāva bez izšķirības uz cilvēkiem un ēkām," teikts HRW paziņojumā piektdien. 

"Total" nolīgta apakšuzņēmēja darbinieks sacīja, ka piektdien virs viesnīcas lidojuši helikopteri, meklējot "koridoru aptuveni 180 viesnīcā iesprostoto cilvēku glābšanai".

Mozambikas valdība ceturtdien apstiprināja ziņas par uzbrukumu Palmai un paziņoja, ka armija ir sākusi ofensīvu kaujinieku padzīšanai no turienes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu