Mantojumā saņemta "Harija Potera" grāmata izrādās desmitiem tūkstošus streliņu mārciņu vērta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shayna Douglas/Unsplash

Piedzīvojumu romānu sērijas "Harijs Poters" grāmata, kas nopirkta par niecīgu naudu, ir izrādījies visretākais izdevums, kura izmaksas tiek lēstas desmitos tūkstošu sterliņu mārciņu. Par kādas ģimenes pārsteidzošo atklājumu vēsta portāls "Mirror".

Kāda 31 gadu veca sieviete no Birmingemas pilsētas Lielbritānijā, kura ir vēlējusies palikt anonīma, medijiem pastāstījusi, ka viņas nelaiķa māte ir bijusi kaislīga lasītāja un ir pielikusi īpašas rūpes, lai neļautu saviem bērniem izmest grāmatas.

Kundzes atstātajā mantojumā bijusi arī grāmata "Harijs Poters un Filozofu akmens", kas pirms aptuveni 20 gadiem iegādāta skolas gadatirgū par vienu sterliņu mārciņu.

Nelaiķes četras meitas uzzinājušas, ka šis ir retākais pasaulslavenā darba izdevums - tas izdots tikai aptuveni 500 eksemplāros. Līdzīga ideālā stāvoklī esoša grāmata iepriekš tika pārdota izsolē par 68 tūkstošiem sterliņu mārciņām.

Mantinieces ir izlēmušas vērtīgo izdevumu pārdot ar "Hansons Auctioneers" izsoļu nama palīdzību un pašlaik tiek lēsts, ka sievietes par grāmatu varētu saņemt 20-30 tūkstošus sterliņu mārciņu. Sievietes šo atradumu ir nosaukušas par "debesu dāvanu" un plānojot ienākumus sadalīt savā starpā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu