"Lūšu" volejbolisti panāk izšķirošo spēli Latvijas čempionāta finālsērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabpils "Lūši".
Jēkabpils "Lūši". Foto: https://www.facebook.com/skjekabpilslusi

Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti ceturtdien izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē pret "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un panāca izšķirošo, piekto, maču.

Jēkabpilieši viesos uzvarēja ar rezultātu 3-1 (25:16, 23:25, 25:18, 25:23) un sērijā līdz trīs uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komanda sērijā bija panākusi 2-0, bet zaudēja nākamās divas cīņas, līdz ar to valsts čempioni tiks noskaidroti sestdien Jēkabpilī.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Jānis Medenis, kurš četrus punktus guva blokā, ar pēdējo no tiem pieliekot punktu spēlei. Vēl 20 punktus pievienoja Kristaps Šmits, bet 13 punktus, trīs no tiem ar bloku, sarūpēja Armands Āboliņš.

Pretiniekiem ar 18 punktiem atzīmējās Aleksandrs Avdejevs, bet 13 punkti bija Renāram Jansonam. Viņiem attiecīgi divi un trīs punkti ar bloku, bet sešus punktus ar netveramajām servēm guva Vitālijs Ščitkovs.

Sērijas pirmajā spēlē "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" uzvarēja piecu setu cīņā, bet otrajā duelī panākums svinēts trīs setos. Iepriekšējā mačā četros setos uzvarēja "Lūši".

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" (iepriekš - RTU/"Robežsardze") ir desmitkārtēja Latvijas čempione. "Lūšiem" ir divi tituli, kas izcīnīt iepriekšējās divās sezonās, kad tika noskaidroti Latvijas čempioni.

Pirms fināla abas komandas jau šosezon bija trīsreiz tikušās, visās spēlēs - divās "Credit24" meistarlīgā un vienā Superkausa izcīņā - piecos setos uzvarot "lūšiem".

Tikmēr bronzas sērijā "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" divu spēļu summā ar 2-0 uzvarēja "Biolars"/"Jelgava" komandu. 

Pusfinālos "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un Jēkabpils "Lūši" attiecīgi daugavpiliešus un jelgavniekus uzvarēja ar 2-0.

Iepriekšējā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijas čempioni netika noskaidroti.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu