Latvijas Televīzijā konstatēti vēl seši inficēšanās ar Covid-19 gadījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Televīzijā nedēļas laikā ar Covid-19 saslimuši vēl seši darbinieki, un kopumā vīruss konstatēts 19 personām, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Viņa norādīja, ka Latvijas Televīzijas darba specifika paredz daudzu cilvēku iesaisti filmēšanas procesā, līdz ar to nedēļas sākumā bija samērā daudz pašizolācijā esošo darbinieku, taču to skaits ar katru dienu samazinoties un situācija neesot kritiska.

Patlaban Latvijas Televīzijas satura ražošanas darbs iespēju robežās tiekot īstenots pēc "burbuļu" principa, cenšoties nepieļaut dažādos "burbuļos" strādājošo kolēģu satikšanos. Latvijas Televīzijas darbinieki, kuru darba specifika to atļauj, strādā attālināti. 

Viņa uzsvēra, ka gluži tāpat kā visos citos uzņēmumos, arī Latvijas Televīzijā ir jālieto sejas aizsargmaskas, darbiniekiem ir pieejami individuālās aizsardzības līdzekļi un dezinfekcijas līdzekļi. Visā medija ēkā regulāri tiek dezinficētas koplietošanas virsmas. Tāpat Latvijas Televīzijas ēkā jāievēro fiziska distancēšanās, regulāri tiek vēdinātas koplietošanas telpas un darbinieku pienākums ir vēdināt savus kabinetus.

Pēc Lieldienām Latvijas Televīzija ir pārplānojusi satura veidošanas procesus tā, lai vairāk tiktu samazināts jebkuras filmēšanas norisē iesaistīto darbinieku skaits. Latvijas Televīzija turpina izlases kārtā testēt komandas, lai pārliecinātos, ka filmēšanas procesā nav iesaistītas inficētas personas.

LETA jau ziņoja, ka no marta sākuma 13 Latvijas Televīzijas darbiniekiem konstatēta saslimšana ar Covid-19. Latvijas Televīzijā pēdējo nedēļu laikā konstatēja vairākus savstarpēji nesaistītus saslimšanas gadījumus, tādēļ tika veikta kolektīva kontroltestēšana, kuras rezultātā tika atklāti vēl vairāki asimptomātiski inficētie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu