"Neesiet pārsteigti, ja Elvi aizmaina." NHL apskatnieks ieskicē Merzļikina iespējamo nākotnes scenāriju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Portāla "The Fourth Period" apskatnieks Deivids Pagnota ir ieskicējis Elvja Merzļikina iespējamo pāreju uz citu komandu, tuvojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņas darījumu sezonas beigām.

NHL maiņas darījumu darījumu sezonas noslēgums ir paredzēts 12. aprīļa plkst. 22 pēc Latvijas laika. 

Šosezon ārzemju medijos vairākkārt parādījušās baumas par iespējamu Elvja Merzļikina komandas maiņu.

"The Fourth Period" apskatnieks Deivids Pagnota ir nosaucis trīs komandas, kas jau iepriekš ir izrādījušas interesi par latviešu vārtu vīru. 

Komandas, kas interesējušās par Merzļikinu, ir Edmontonas "Oilers", Bufalo "Sabres" un Bostonas "Bruins", kam neesot pārliecības par ilggadējā vārtsarga Tuka Raska ilgtermiņa veselību un nākotni klubā.

"Neesiet pārsteigti, ja Elvi aizmaina. Interese par Merzļikinu pastāv jau kopš pagājušās sezonas un runas par viņa iespējamu šķiršanos no viņa Kolumbusā pēdējā laikā ir palikušas arvien aktīvākas," norādīja Pagnota.

Apskatnieks uzsvēra, ka latvieša vērtību paaugstina fakts, ka komandai, kuras sastāvā būs Merzļikins, nebūs jāuztraucas par viņa pasargāšanu gaidāmajā paplašināšanās draftā, kurā sastāvu nokomplektēs līgas jaunpienācēja Sietlas "Kraken".

Paplašināšanās drafta būtība ir tāda, ka katra no NHL vienībām varēs pasargāt vienu vārtsargu, septiņus uzbrucējus un trīs aizsargus vai arī astoņus laukuma spēlētājus (neatkarīgi no pozīcijas) un vienu vārtsargu. No spēlētājiem, kas netiek pasargāti "Kraken" varēs izvēlēties spēlētājus, ar kuriem tad klubs jaunajā sezonā dosies laukumā.

Tāpat automātiski tiek pasargāti pirmā un otrā gada spēlētāji ar vienvirziena līgumiem. Šim kritērijam atbilst Elvis Merzļikins, līdz ar to komanda, kuras sastāvā viņš būs pēc 12. aprīļa, varēs 

Tāpat Pagnata norādīja, ka klubu, iespējams, mainīs arī Merzļikina slaveno pēcspēles svinību biedrs, "Blue Jackets" kapteinis Niks Folino. 

Merzļikins šosezon 17 spēlēs ir izcēlies ar 91,6% atvairītu pretinieku metienu, kā arī vidēji mačā zaudētām 2,88 ripām.

"Blue Jackets" ar 41 spēlē iekrātiem 38 punktiem ieņem sesto vietu Centrālajā divīzijā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu