Kā sestdien masu vakcinācijas centros organizēs "dzīvo rindu"? (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša / LETA, Ludovic Marin / various sources / AFP

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča informē par sestdien, 10. aprīlī, plānoto prioritāro grupu vakcināciju bez iepriekšēja pieraksta "ATTA Centre" un Ķīpsalas hallē, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Sestdien, 10.aprīlī, divos liela mēroga vakcinācijas centros tiks izmēģināts "dzīvās rindas" princips: bez iepriekšēja pieraksta tiks vakcinēti pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, proti, seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, un smagi slimu personu aprūpētāji.

Prioritāro grupu vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta notiks no plkst.9-17 liela mēroga vakcinācijas centros "ATTA Centre", Krasta ielā 60 un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8.

Šajos centros būs iespējama ārsta konsultācija un norīkojuma saņemšana pacientiem ar hroniskām saslimšanām. Uz vietas varēs arī sagatavot apliecinājumu smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu pacientu aprūpētājiem.

"Mēģināsim izdarīt tā, lai tas neradītu nekādas neērtības," valdības sēdē ceturtdien solīja veselības ministrs.

Vakcinēšanas process tiks nodrošināts sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Potēšanai abos centros rezervēts 2000 "AstraZeneca" vakcīnas devu.

Video: Kā sestdien masu vakcinācijas centros organizēs "dzīvo rindu"?

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu