"Kāds ir aizķēries fantāzijas pasaulē." Sociālo tīklu lietotāji izsaka bargu kritiku par Dziesmu un deju svētku rīkošanu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

Pēc paziņojuma, ka skolēnu Dziesmu un deju svētku organizatori ir apņēmības pilni dažu mēnešu laikā mobilizēt resursus, lai rīkotu svētkus, sociālo tīklu lietotāji par šo ideju izteikuši bargu kritiku.

Svētdien, 11. aprīlī, raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka rīcības komiteja strādā pie vairākiem scenārijiem, kā pasākumi varētu norisināties atkarībā no epidemioloģiskās situācijas. Visticamāk, skatītāju klātienē nebūs un lielākais pasākums iecerēts ar trīs tūkstošiem dalībnieku Mežaparka estrādē. Katrs pasākums notiks vienu dienu no jūlija līdz oktobrim. Skolēnu nakšņošanu ārpus mājām rīkotāji neplāno. 

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa norāda, ka šobrīd ir trīs scenāriji, taču visvairāk viņi orientējas uz B variantu, ar dažādiem notikumiem gan Rīgā, gan reģionos. 

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Direktora vietnieks sabiedrības veselības un profilakses jautājumos Dzintars Mozgis sacīja: "Es negribu norakt cerības. Attālināti! Es jums tikko teicu, attālināti ir iespējams dziedāt par telefonu, atrodoties katrs savā mājsaimniecībā. Bet kaut kādas norises ir iespējamas. Ja varēs sapulcēties mežā pieci bērni, attālināti dziedot, varbūt arī ir iespējams."

Savukārt Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis saka, ka viena lieta ir gatavoties dziesmu svētkiem - tas ir tāds process, kas notur bērnus aktīvus, motivē viņus kaut ko darīt. Otra lieta ir praktiskā dziesmu svētku organizēšana.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu