"Mums viņš bija vienkārši vectēvs!" Prinči Viljams un Harijs nākuši klajā ar paziņojumiem pēc Filipa nāves (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās: princis Harijs, princis Filips, princis Viljams.
No kreisās: princis Harijs, princis Filips, princis Viljams. Foto: X90004/SCANPIX

Lielbritānijas prinči Viljams un Harijs pirmdien, 12. aprīlī, izrādījuši cieņu savam vectēvam princim Filipam, kurš pagājušajā nedēļā mira, ziņo raidorganizācija BBC.

Princis Viljams savā paziņojumā norādīja, ka Filips bijis "ārkārtējs cilvēks", bet Harijs pauda, ka Filips bijis "kalpošanas, humora un goda cilvēks".

"Man pietrūkst vectēva, taču zinu, ka viņš gribētu, lai mēs paveicam šo darbu," pauda Viljams.

"Mana vectēva teju gadsimtu ilgā dzīve bija definēta kā kalpošana - savai valstij un sadraudzībai ar savu sievu - karalieni Elizabeti un visu mūsu ģimeni," norādīja Viljams.

Princis Viljams paziņojumā sacīja, ka Filips bijis viņa dzīves paraugs, kurš devis viņam daudz padomu.

"Es vienmēr būšu pateicīgs, ka manai sievai bija tik daudz gadu, lai iepazītu Filipu. Viņš bija ļoti laipns pret viņu," norādīja Viljams.

Viņš piebilda, ka kopā ar savu sievu turpinās darīt to, ko iesākuši - atbalstīs karalieni turpmākajos gados.

Savukārt princis Harijs savā paziņojumā sacīja: "Viņš bija viņš pats - viņš bija ļoti attapīgs, kā arī ar savu šarmu varēja noturēt jebkuras istabas uzmanību. Nekad nevarēja zināt, ko viņš teiks kā nākamo lietu."

"Viņu atcerēsies kā monarha līdzgaitnieku ar visgarāko mūžu, princi un hercogu, taču man viņš vienmēr paliks atmiņā kā vectēvs - barbekjū meistars, asprātīgākais cilvēks un taisnības meklētājs," norādīja Harijs.

Jau vēstījām, ka princis Filips nomira 9. aprīlī 99 gadu vecumā. Viņa bēres notiks sestdien, 17. aprīlī, Vindzoras pils Sv.Jura kapelā. Ceremonijai varēs sekot televīzijas tiešraidē.

Pirms bēru ceremonijas princis Filips visā Lielbritānijā tiks pieminēts ar klusuma brīdi.

Marta vidū princis tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās Vindzoras pilī, kur pandēmijas laikā kopā ar Elizabeti II dzīvoja izolēti no apkārtējās pasaules. 

Kad Filips februārī tika hospitalizēts, Bekingemas pils paziņoja, ka princis cieš no infekcijas, bet neatklāja, kādas. Vēlāk pils norādīja, ka princis nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

Marta sākumā pils paziņoja, ka Filips pārvests uz Svētā Bartolomeja slimnīcu, kur viņam tika veikta veiksmīga medicīniska procedūra jau esošas sirds problēmas dēļ. Pēc tam viņš tika nogādāts atpakaļ Karaļa Eduarda VII slimnīcā, no kuras tika izrakstīts 16. martā.

Princis tika hospitalizēts 16. februārī, un tas bija ilgākais laiks, kādu Filips pavadījis slimnīcā.

2017. gadā pēc divu dienu pavadīšanas slimnīcā Filips 96 gadu vecumā beidza aktīvu līdzdalību oficiālos pasākumos. 2018. gadā viņam tika veikta gūžas operācija.

2019. gada janvārī Filips iekļuva autoavārijā netālu no karalienes Sendringemas muižas. Avārijā cieta divi cilvēki, bet princis nekādas traumas neguva.

2019. gada decembrī Filips pavadīja četras naktis slimnīcā, bet uz Ziemassvētkiem tika izrakstīts. Kopš tā laika Filips sabiedrībā nav redzēts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu