Rīgas "Dinamo" oficiāli galvenā trenera amatā apstiprina Zubovu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo" nākamsezon vadīs krievu speciālists Sergejs Zubovs, pirmdien ziņo klubs.

Zubovs galvenā trenera amatā tika iecelts pirmdien notikušajā AS "Dinamo Rīga" padomes un valdes paplašinātajā sēdē.

"Esmu ļoti pateicīgs "Dinamo" vadībai par izrādīto uzticību. Darīšu visu, lai Rīgas komanda atkal ar savu sniegumu un rezultātiem priecētu lieliskos Latvijas līdzjutējus," sarunā ar kluba preses dienestu teica Zubovs. "Saprotu, ka situācija nav vienkārša, taču tas ir izaicinājums, kuram esmu piekritis, un darīšu visu iespējamo un neiespējamo, lai komanda atkal cīnītos par "play-off"."

"Priekšā ir ļoti daudz darba pie komandas veidošanas un konkrēta sagatavošanās plāna izstrādes. Nekavējoties ķeršos pie darba, strādājot ciešā saistībā ar kluba vadību," atklāja speciālists.

"Dinamo" padome uzdeva galvenajam trenerim izstrādāt kluba jaunās sezonas sagatavošanās plānu, kā arī iesniegt padomei priekšlikumus par galvenā treneru asistentu un komandas spēlētāju sastāva kandidātiem.

Zubovs savulaik 16 sezonas pavadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL). 12 no tām Zubovs pārstāvēja Dalasas "Stars" vienību.

3.martā "Dinamo" pārtrauca sadarbību ar Pēteri Skudru, kuru par komandas galveno treneri iecēla pērn 20.jūlijā. Viņa vadībā "Dinamo" šosezon 60 spēlēs izcīnīja 28 punktus un bija vājākā vienība visā līgā.

Zubovs spēlētāja karjeras laikā Krievijas izlases sastāvā 1992.gadā uzvarēja olimpiskajās spēlēs, bet divreiz viņš izcīnīja Stenlija kausu - 1994.gadā ar Ņujorkas "Rangers" un piecus gadus vēlāk ar "Stars".

2011./12.gada sezonā Zubovs Sanktpēterbugas SKA komandā sāka treneru karjeru, pildot asistenta pienākumus. 2015./16.gada sezonā viņš kļuva par SKA galveno treneri, bet turpmākās trīs sezonas galvenā trenera amatā strādāja "Soči" klubā.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu