Vācijā sākas prāva pret galēji labēju grupējumu par teroraktu plānošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā otrdien sākas tiesas prāva pret 11 galēji labējā grupējuma locekļiem, kuri plānoja uzbrukumus imigrantiem, musulmaņiem un politiķiem ar mērķi izraisīt pilsoņkaru.

Aizdomās turamie, kas ir vecumā no 32 līdz 61 gadam, tika aizturētu pērnā gada februārī. Viņi visi ir Vācijas pilsoņi. Tiek uzskatīts, ka viņi pieder pie grupējuma "Gruppe S".

Vēl viens cilvēks - bijušais policists - apsūdzēts par materiāla atbalsta piedāvāšanu grupējumam. Arī viņš saukts tiesas priekšā.

Viens grupējuma loceklis joprojām nav notverts un tiek tiesāts aizmuguriski.

"Gruppe S" mērķis bija sašūpot un galu galā gāzt Vācijas valsts un sabiedrisko iekārtu, teikts apsūdzības rakstā.

Grupējuma līderis pirmo tikšanos noorganizēja 2019.gada septembrī. Nākamo pāris mēnešu laikā grupējumam pievienojās jauni biedri un sazināšanās turpinājās ar telefonu un interneta starpniecību.

Vācijas mediji, atsaucoties uz izmeklēšanas materiāliem, ziņo, ka grupējuma līderis plānojis iegādāties Kalašņikova automātu ar 2000 patronām, granātas un mašīnpistoli "Uzi".

Grupējuma rīcībā bija 27 nereģistrēti ieroči, galvenokārt pistoles, vēsta mediji.

"Ja apsūdzētajiem būtu izdevies īstenot plānotos teroraktus, mums te būtu darbojusies pilnīgi brutāla un milzīga slepkavošana mašīna," izteicies Bādenes-Virtembergas galvenais izmeklētājs Ralfs Mihelfelders.

Vācijas mediji ziņo, ka varasiestādes par grupējumu informētas 2019.gada rudenī. Ziņotājs tagad ir galvenais liecinieks šajā prāvā un atrodas policijas aizsardzībā.

2020.gada februārī policija aizturēja 13 vīriešus no piecām Vācijas federālajām zemēm. Viens no viņiem vēlāk nomira pirmstiesas aizturēšanas laikā.

Vairums "Gruppe S" biedru bija iesaistīti arī citos labējos grupējumos, tostarp "Bruderschaft Deutschland", vēsta raidorganizācija ARD.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu