Karaliene Elizabete četras dienas pēc prinča Filipa nāves atsākusi pildīt karaliskos pienākumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/ Scanpix

Četras dienas pēc vīra - prinča Filipa nāves - karaliene Elizabete II atkal sākusi pildīt savus karaliskos pienākumus. 

Otrdien, 13. aprīlī, Elizabete apmeklēja pensionēšanās ceremoniju vienam no viņas vecākajiem palīgiem, pirmo reizi kopš prinča Filipa došanās mūžībā klātienē apmeklējot kādu pasākumu. 

Ceremonijā notika atvadīšanās un apbalvošana viņas mājsaimniecības vecākajam uzraugam Ērlam Pīlam, kurš nu dosies pensijā. Lai gan karaliskā ģimene ievēro divu nedēļu ilgu sēru periodu, pils amatpersonas atzina, ka karaliskā ģimene "turpinās uzņemties apstākļiem atbilstošas saistības". 

Vindzoras pilī notikusī ceremonija tika detalizēti aprakstīta karalienes publiski pieejamajā dienaskārtībā, kurā tiek dokumentēti karaliskās ģimenes ikdienas notikumi. Elizabetes vienīgais cits gaidāmais notikums ir vīra bēres, kas notiks 17. aprīlī Vinzdoras pilī. Covid-19 pandēmijas dēļ ceremonija būs neliela, tomēr to būs iespējams vērot tiešraidē televīzijā. 

Karalienes atgriešanās pie pienākumiem nav pārsteigums pils vecākajiem darbiniekiem.

"Viņas ģimene būs viņai līdzās, bet karaliene turpinās strādāt. Viņa saprot, ka darbs ir darbs, un Filips būtu vēlējies, lai viņa neapstājas," medijiem skaidroja kāda karaliskajai ģimenei tuvu stāvoša persona. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu