Cilts, kura pielūdz princi Filipu kā dievību, apsver iespēju viņu aizstāt ar princi Čārlzu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Attālā Klusā okeāna dienvidu cilts, kas pielūdza princi Filipu kā dievību, apsver iespēju nomainīt savu pielūgsmes objektu pret princi Čārlzu, vēsta portāls "Mirror". 

Cilts mazajā Tanna salā Vanuatu kopš brīža, kad izskanēja ziņas par Edinburgas hercoga nāvi, uzsākusi 100 sēru dienas, lai atzīmētu viņa aiziešanu.

"Mana sirds ir pilna skumju. Viņš atkal augšāmcelsies, bet tikmēr viņa ķermenis sadalīsies. Viņa gars atgriezīsies dzīvot pie mums," sacīja cilts vadonis Čārlijs Kahla no Jakeles.

Cilts iedzīvotāji uzskata, ka mirušais Edinburgas hercogs bija Dievs, un katru dienu pielūdza viņu, lai aizsargātu labību, taču viņi tagad apsver iespēju nomainīt savu pielūgsmes objektu uz princi Čārlzu, prinča Filipa pēcteci. 

Tomēr cilts pārstāvis Jakela Albi uzskata, ka to pateikt ir pāragri. "Prinča Filipa gars ir pametis viņa ķermeni, bet tas turpina dzīvot - ir pāragri pateikt, kur tas mitināsies," sacīja vīrietis.

Cilts ir norobežota no pārējās civilizācijas, taču to saistības ar princi Filipu dēļ, cilts pārstāvji bieži parādījušies ārvalstu medijos.

"2007. gadā lielu daļu no mums aizveda uz Angliju. Saikne starp Tanna salas iedzīvotājiem un angļiem ir ļoti spēcīga. Mēs sūtām līdzjūtības ziņojumus karaliskajai ģimenei un Anglijas iedzīvotājiem," sacīja kāds cilts pārstāvis.

No salas 29 tūkstošiem iedzīvotāju 7 tūkstoši ik dienas pielūdz princi Filipu. Pats Edinburgas hercogs zināja, ka šajā ciltī tiek pielūgts un cienīja viņu izvēli. 

2018. gadā princis Čārlzs apciemoja Vanuatu iedzīvotājus, kur cilts pārstāvji viņam iedeva svētītu koka sprunguli, ko aizvest savam tēvam kā dāvanu. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu