Atsākušies Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieku mēģinājumi ārā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ atsākušies Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieku mēģinājumi ārā. Vieni no pirmajiem jaunās video fināla kustības klātienē izdejoja skolēni no Jelgavas deju kolektīva "Vēja zirdziņš". Lai arī ar divu metru distanci, bērni izbauda atkal kopā būšanu, ziņo "900 sekundes". 

Skolēni ir noilgojušies pēc nodarbībām klātienē. Dziesmu un deju svētku mēģinājumi – tā ir iespēja atkal satikt draugus. Turklāt nodarbības ar skolotāju klātienē esot daudz efektīvākas par dejošanu "Zoom" platformā.

"Man ir tāda priecīga sajūta. Man ļoti patīk, ka apkārt ir cilvēki, kas saprot tevi, kas dara to pašu un kam patīk darīt to, ko man. Un tā ir laime atkal satikties. Tāpat, ievērojot šos te divus metrus, bet tik un tā prieks, ka ir apkārt visi," pauž skolniece Elīza.

Skolēns Gastons uzskata, ka atšķirība ir liela, ja nodarbības notiek caur platformu "Zoom".

"Bet te, ārā, ir svaigā gaisā, te var satikt klātienē skolotāju, ir vairāk telpas," saka skolēns Gastons," stāstīja skolēns. 

Skolotāju vērtējumā, pandēmijas laikā jaunie dejotāji esot zaudējuši formu, tāpēc tagad daudziem būšot jāsarauj.

"Kurai grupai tas būs divreiz nedēļā, kurai vienreiz. Protams, viss ir atkarīgs no laikapstākļiem, Ja snigs sniegs, tad mēs atkal pārslēgsimies uz "Zoom" nodarbībām. Pagaidām šķiet, kad viss ir kartībā. Un visi ir gatavi strādāt. Katrā ziņā es esmu priecīga, ka ir pievienojušies arī tie bērni, kas "Zoom" nodarbības ne īpaši gribēja izmantot," teic bērnu un jauniešu deju kolektīva "Vēja zirdziņš" vadītāja Alda Skrastiņa.

Lai arī Skolēnu dziesmu un deju svētku norise pagaidām līdz galam nav skaidra, skolēni un pedagogi ir apņēmības pilni pēc iespējas labāk apgūt tautas deju lielkoncerta "Saule vija zelta rotu" fināla "Svinēt Sauli" videoklipu.

"Mums ir kolosāla horeogrāfija, izveidota katrai grupai atsevišķi. Un tas man liekas iedvesmo arī skolotājus. Jo mums tagad ir viens mērķis – iemācīties šo videofinālu. Tas ir tāds mazais darbiņš, kas mums līdz maijam jāizdara," stāsta deju kolektīva "Vēja zirdziņš" vadītāja.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu