Pirāti atbrīvo Gvinejas līcī nolaupītus jūrniekus no kuģa, kas izbraucis no Latvijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DE POLI TANKERS

15 ķimikāliju tankkuģa apkalpes locekļi, kurus martā nolaupīja pirāti Gvinejas līcī pie Beninas piekrastes, tagad ir atbrīvoti, trešdien paziņoja Nīderlandes uzņēmums "De Poli Tankers", kuram pieder šis kuģis.

Kompānija "ar prieku ziņo, ka visi 15 tās darbinieki un apkalpes locekļi, kas 11.martā Gvinejas līcī tika nolaupīti no tās kuģa "Davide B", ir atbrīvoti", teikts "De Poli Tankers" paziņojumā.

"Jūrnieki ir drošībā, var atgriezties pie savām ģimenēm Austrumeiropā un Filipīnās, un var sākt atgūšanos no šīs dziļi satraucošās situācijas," teikts uzņēmuma paziņojumā.

15 apkalpes locekļi tika sagūstīti apmēram 390 kilometrus uz dienvidiem no Beninas lielākās pilsētas Kotonu, kad pirāti uzbruka Maltā reģistrētajam kuģim.

Pārējie seši apkalpes locekļi palika neskarti uz šī kuģa, kas bija izbraucis no Latvijas galvaspilsētas Rīgas uz Nigērijas lielāko pilsētu Lagosu.

Gvinejas līcī, kas stiepjas no Senegālas līdz Angolai, pirātu uzbrukumi kuģiem ar mērķi nolaupīt to apkalpes locekļus izpirkuma iegūšanai ir kļuvuši par ierastu parādību. Šos uzbrukumus parasti veic pirāti no Nigērijas.  

Gvinejas līcī pērn notika vairāk nekā 95% no visām cilvēku nolaupīšanām jūrā - 130 no 135 šādiem gadījumiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu