Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ ASV policija nošauj 13 gadus vecu zēnu (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Čikāgas policija publiskojusi video, kurā redzams, kā policists 29.martā nošauj 13 gadus vecu zēnu, vēsta raidorganizācija BBC. Policists viņam lika nomest ieroci un, kad puisis sāka celt gaisā rokas, sašāva viņu krūtīs. 

Video ierakstīja policista apģērbam piespraustā kamera. Ierakstā redzams, kā viņš dzenas pakaļ pusaudzim Adamam Toledo. 

"Met zemē," saka policists. Ierakstā neizskatās, ka puisim būtu ierocis. Taču video parādīts, ka policisti pēc Toledo sašaušanas netālu atrada ieroci, ko viņš varētu būt nometis pirms apstāšanās.

Pēc prokuroru teiktā, pusaudzis Ādams Toledo bija kopā ar 21 gadu vecu jaunieti Rubenu Romānu, kurš šāva uz garām braucošu automašīnu. Pēc šāviena ieradās policija, kā rezultātā notika nāvējošā konfrontācija.

Upuris Ādams Toledo bija viens no jaunākajiem cilvēkiem, ko Ilinoisas štatā policija nogalinājusi pēdējo gadu laikā.  

Īsi pirms video publicēšanas Čikāgas mērs Lorija Laitfuta sniedza paziņojumu presei. "Vienkārši sakot, mēs Adamu esam pievīluši," viņa sacīja. "Un mēs nevaram atļauties pievilt vēl kaut vienu jaunu cilvēku mūsu pilsētā."

Laitfuta aicināja sabiedrību saglabāt mieru.

Policijas publicētais video izraisījis satraukumu ASV sabiedrībā par policijas rīcību. Pēc zēna nogalināšanas Čikāgā norisinājās protesti pret policijas vardarbību.

Video izlaists laikā, kad Mineapolisā norisinās protesti pēc tam, kad aizturēšanas laikā tika nogalināts Daunte Raits, kā arī policista Dereka Šovena tiesāšana lietā par Džordža Floida nonāvēšanu aresta laikā, kas 2020.gada vasarā aizsāka plašu protestu vilni ASV un citviet pasaulē.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu