Pēc pazemināšanas amatā Mūrmane-Umbraško uzraksta atlūgumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daina Mūrmane-Umbraško
Daina Mūrmane-Umbraško Foto: Zane Bitere / LETA

Bijusī Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško nav piekritusi aizrotēšanai uz Veselības inspekciju un uzrakstījusi atlūgumu, žurnālistiem piektdien pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Man ir savā ziņā žel, jo es viņu augsti vērtēju, bet tie rudens notikumi parāda, ka kļūdas ir bijušas un to sekas jūtamas vēl aizvien. Un tā daļa no konstatētajam lietam norāda uz valsts sekretāra atbildību," norādīja Pavļuts. 

Iecerēts, ka 20.aprīlī darbu Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā sāks Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika, paredz Pavļuta virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. 

Saistībā ar konstatētajām problēmām pērn veiktajos vakcīnu pret Covid-19 iepirkumos, Mūrmani-Umbraško bija iecerēts aizrotēt no ministrijas valsts sekretāres amata uz Veselības inspekcijas priekšnieka vietnieka pozīciju, taču viņa tam nav piekritusi.

Iecerēts, ka 20.aprīlī darbu Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā sāks Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika, paredz Pavļuta virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Kā aģentūra LETA noskaidroja Veselības ministrijas, minēto rīkojuma projektu Pavļuts virzīs izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

Nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Rīkojumu par Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā Pavļuts parakstījis trešdien. Iepriekš Pavļuts paziņoja, ka Mūrmane-Umbraško saņems arī rājienu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu