Dānija ieviesīs stingrākus noteikumus pilsonības iegūšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com

Dānija, kurai ir viena no stingrākajām imigrācijas politikām Eiropā, pieņems jaunus noteikumus attiecībā uz pilsonības saņemšanu naturalizācijas kārtībā.

Jaunie noteikumi liegs pilsonības saņemšanu personām ar iepriekšēju sodāmību.

Valdība panākusi vienošanos par jaunajiem noteikumiem ar trim opozīcijā esošajām labējām partijām.

Personām, kas pieteiksies pilsonībai, būs jāpierāda, ka nav tikušas notiesātas, tostarp, nav saņēmušas nosacītu sodu. Personām būs arī jāpierāda, ka spējušas sevi nodrošināt vismaz trīsarpus gadus no pēdējiem četriem gadiem.

Jaunajos noteikumos arī likts liels uzsvars uz dāņu vērtībām un turpmāk testā, kas jākārto pilsonības iegūšanai, būs iekļauti pieci jautājumi par šīm vērtībām, kas ietvers vārda brīvību un vienlīdzību.

"Mēs vēlamies būt pilnīgi droši, ka tie, kuri saņem Dānijas pilsonību ar visām no tās izrietošajām tiesībām, ir labi integrēti dāņu sabiedrībā un ir pieņēmuši to, tostarp dāņu vērtības," raidorganizācijai DR sacīja Dānijas migrācijas ministrs.

Dānijas Statistikas biroja publiskotie dati liecina, ka 11% no 5,8 miljoniem Dānijas iedzīvotāju ir ārvalstu izcelsme - viņi ir vai nu paši dzimuši ārvalstīs vai arī viņu vecāki ir dzimuši ārvalstīs. No viņiem 58% ir no valstīm, kas nav Rietumu valstis.

2020.gadā no aptuveni 7000 cilvēku, kas ieguva Dānijas pilsonību, vairāk nekā puse bija eiropieši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu