FOTO Lielbritānijā radītas jauna dizaina kafijas krūzītes, kas pilnībā sadalās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls.
"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls. Foto: Facebook/ @MyButterflyCup

Lielbritānijā ik gadu kafijas dzērāji patērē ap 35 miljardiem kafijas krūzīšu. Radītie atkritumi atstāj nozīmīgas sekas uz vidi, vēsta BBC.

Lielbritānijā ik gadu cilvēki izmet vairāk nekā 2,5 miljonu kafijas krūzīšu, un apmēram miljoniem tonnas kafijas lietotāju radīto atkritumu nonāk poligonos.

Tāpat kafijas industrija Lielbritānijā pastiprina oglekļa emisiju rašanos, ko valdība apņēmusies samazināt līdz 2050. gadam. Daži no kafijas uzņēmumiem domā, ka viņiem ir risinājums šai problēmai.

Lielbritānijā to dēvē par "ButterflyCup". Radītā krūzīte ir 100% no papīra - nesatur plastmasu - un tai nav nepieciešams atsevišķs vāciņš. To var "aizvērt" vienkārši salokot divās vietās, kad dzēriens ir ieliets. Ideju attīstījis uzņēmums no Īrijas.

"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls.
"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls. Foto: Twitter/ @dougalshawBBC

"Mēs ticam, ka tās ir videi draudzīgākās vienreizējās krūzītes," saka Tomijs Maklolins, "ButterflyCup" izpilddirektors un dibinātājs.

Tas ir bijis garš process, pandēmija ir ieviesusi savas korekcijas. Arī uzņēmums Indonēzijā šīs krūzītes izmanto saldējuma pasniegšanai. Krūze ir nedaudz dārgāka nekā parastie vienreizējie trauki, kas satur plastmasu, saka Maklolins. Šis aspekts var liegt dažām lielajām ķēdēm tās izmantot, bet "ButterflyCup" ir lētāks iepakojums nekā citi kompostējamie trauki ar vāku, viņš saka.

Lai gan krūzes nesatur plastmasu, tās pārstrādei joprojām ir daži izaicinājumi. Tās var sasmalcināt kopā ar tādām lietām kā kartons, taču pārstrādātāji mēdz pieņemt tikai tasītes, kas savāktas atsevišķi. Tomēr "ButterflyCup" noārdās dabiski, un tās var ievietot arī kompostā, min Maklolins.

"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls.
"ButterflyCup". Ilustratīvs attēls. Foto: Facebook/ @MyButterflyCup
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu