Muita novērš 616 000 cigarešu kontrabandu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs foto.
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs foto. Foto: Valsts robežsardze/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kravas vilcienu, automobiļu un pasažieru bagāžas kontroli, novērsa 616 340 cigarešu jeb 30 817 paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji. 

Cigaretes bija noslēptas vagonos ar šķeldas kravām, automobiļu kabīnes konstrukcijās un lidmašīnas pasažiera bagāžā.

Ceturtdien, 22.aprīlī, Daugavpilī tika veikta kravas vilciena muitas fiziskā kontrole, kuras laikā VID Muitas pārvaldes un Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas trīs vagonos atklāja lielu daudzumu cigarešu. 

Vilciens Latvijā iebrauca no Baltkrievijas, robežu šķērsojot Indras muitas kontroles punktā (MKP), kura darbiniekiem, veicot kontroli, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonos ar šķeldas kravu, tādēļ tie tika novirzīti padziļinātās kontroles veikšanai uz Daugavpils preču stacijas MKP. Pēc vagonu izkraušanas muitas amatpersonas konstatēja, ka visa vagonu grīda ir noklāta ar cigarešu blokiem. Kontroles rezultātā izņemtas 581 160 "NZ Gold" jeb 29 058 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Lidostas MKP 22.aprīlī, veicot reisa Minska-Rīga pasažieru bagāžas pārbaudi, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes amatpersonas atklāja nedeklarētas cigaretes kāda Latvijas pilsoņa rokas bagāžā. Persona trīs rokas bagāžas somās mēģināja nelikumīgi ievest kopumā 22 700 cigaretes "Minsk" un "Kent" jeb 1135 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Trešdien, 21.aprīlī, Ventspils ostas MKP amatpersonas, pamatojoties uz muitas risku analīzes ekspertu veiktās skenēšanas attēlu izvērtēšanas rezultātiem, atklāja cigarešu slēptuves kravas automobilī. Zem kabīnes griestu apšuvuma un aiz aizmugurējās sienas polsterējuma bija paslēpti divpadsmit cigarešu bloki, bet vilcēja motora nodalījumā virs dzinēja termoizolācijas - vēl 39 bloki ar cigaretēm. Muitas kontroles rezultātā tika izņemtas 12 480 cigaretes "Molboro Gold" jeb 624 paciņas ar Lietuvas akcīzes markām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu