Ždanokai balsojot pret, EP rezolūcijā nosoda Krievijas nometnes pie Ukrainas un Navaļnija ieslodzīšanu (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tatjana Ždanoka.
Tatjana Ždanoka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas pārstāvei Tatjanai Ždanokai balsojot "pret", Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā nosodījis Krievijas militārās nometnes pie Ukrainas, Krievijas aģentu darbošanos uzbrukumos Čehijā un opozicionāra Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu.

Ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā EP pauž dziļu satraukumu par Krievijas militārajām nometnēm pie robežas ar Ukrainu un nelegāli okupētajā Krimā, aģentūru LETA informēja EP Preses dienestā.

Ja militāro spēku koncentrēšana izvērstos Krievijas iebrukumā Ukrainā, ES vajadzētu skaidri norādīt "cenu" par šādu starptautisko tiesību un normu pārkāpumu - nekavējoties jāpārtrauc naftas un gāzes imports no Krievijas, jāizslēdz Krievija no SWIFT maksājumu sistēmas un jāiesaldē visi Krievijas iestādēm tuvo oligarhu un viņu ģimeņu aktīvi un viņu vīzas jāanulē, norāda EP deputāti.

Deputāti rezolūcijā pauž nožēlu par to, ka Krievijas izlūkdienestu aģenti 2014.gadā izraisīja ieroču noliktavas sprādzienu Čehijā. Viņi pauž solidaritāti ar Čehijas iedzīvotājiem un iestādēm un atbalsta Čehijas lēmumu izraidīt Krievijas vēstniecības darbiniekus.

Parlaments arī atkārtoti aicina nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot Krievijas opozīcijas līderi Navaļniju, kura notiesāšana ir politiski motivēta un pretrunā Krievijas starptautiskajām saistībām cilvēktiesību jomā.

Deputāti atgādina Krievijas varas iestādēm un prezidentam Vladimiram Putinam personīgi, ka viņi ir pilnībā atbildīgi par Navaļnija dzīvību un fizisko neaizskaramību un viņiem ir jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai aizsargātu viņa fizisko un garīgo veselību un labklājību.

Rezolūcija tika pieņemta, 569 deputātiem balsojot "par", 67 "pret" un 46 atturoties. No Latvijas deputātiem Ždanoka vienīgā balsoja "pret", bet Nils Ušakovs (S) un Andris Ameriks (GKR) balsojumā nepiedalījās. Pārējie Latvijas deputāti - Ivars Ijabs (AP), Sandra Kalniete (JV), Dace Melbārde (NA), Inese Vaidere (JV) un Roberts Zīle (NA) - balsoja "par".

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu