Rolands Freimanis izcīnījis prestižu Vienotās līgas sezonas apbalvojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Tomasz Browarczyk

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis atzīts par labāko sesto spēlētāju 2020./2021.gada Vienotās līgas čempionātā, trešdien paziņoja līgas preses dienests.

Pamatturnīrā Latvijas uzbrucējs aizvadīja 21 maču, 15 no tiem uzsākot no rezervistu soliņu, un vidēji spēlē guva 18,6 punktus, izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas, izdarīja 1,5 rezultatīvas piespēles un nopelnīja efektivitātes koeficientu 19,2.

Freimanis sevi apliecināja kā vienu no Zelona Guras vienības svarīgākajiem spēlētājiem, klubam pamatturnīru beidzot sestajā vietā un pirmo reizi vēsturē iekļūstot Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs.

Rolands Freimanis kļuva par čempionāta efektīvāko spēlētāju un otru rezultatīvāko sezonas spēlētāju aiz Tallinas "Kalev"/"Cramo" spēlētāja Markusa Kīna, kurš sakrāja 20 punktus spēlē.

Balva nominācijā "Labākais sestais spēlētājs", kurā priekšnoteikums ir iesaistīšanās spēlē no rezervistu soliņa vairāk nekā 50 procentos maču, tiek piešķirta sesto reizi. Tās pirmais īpašnieks 2014./2015.gada sezonā bija amerikāņu uzbrucējs Džeimss Ogustīns no Maskavas apgabala "Himki" vienības.

"Šī ir ļoti nozīmīga balva man un manai ģimenei, klubam un mūsu komandas faniem. Šī balva tikai apstiprina faktu, ka Zelona Guras klubs aizvadīja labu sezonu un mēs visi paveicām lielisku darbu," sarunā ar līgas preses dienestu sacīja Freimanis, īpašu pateicību veltīdams savai sievai. "Un, protams, liels paldies maniem komandasbiedriem un visam treneru korpusam, kas man ļāva spēlēt tādu basketbolu, kurā es jūtos visērtāk."

"Kandidātu saraksts labākā sestā spēlētāja balvai izskatījās ļoti solīds, daudziem basketbolistiem bija satriecoša sezona. Tāpēc ir vēl jo patīkamāk, ka līga izvēlējās tieši mani," piebilda Latvijas basketbolists.

Polijas komanda izcīnīja 13 uzvaras 24 mačos un ieņēma sesto pozīciju pamatturnīrā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu