Veiksmes stāsts: pilots, kurš septiņu tūkstošu metru augstumā tika izrauts no sasista lidmašīnas loga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Roman Becker/Shutterstock.com

1990. gada jūnijā vienā no lidojumiem aviokompānijas "British Airways" kapteinis Tims Lankasters 7010 metru augstumā tika izsūkts pa sasistu lidmašīnas logu, vēsta portāls "The Sun". 

Tas, kas lidojuma apkalpei sākās kā diezgan ikdienišķa darba diena, aptuveni pusstundas laikā pārvērtās par katastrofu, kad, lidojot virs Oksfordšīras, divi no sešiem lidmašīnas pilota kabīnes logiem tika izsisti.

Pilots Tims Lankasters tika izrauts no sēdekļa un izsūkts pa logu. Par laimi, stjuarts Naidžels Ogdens satvēra Lankastera kājas, lai noturētu viņu lidmašīnā.

Ogdenam sāka slīdēt rokas un drīz viņam steidza palīgā stjuarts Džons Hjuards, kurš ieskrēja pilota kabīnē un satvēra Ogdenu aiz jostas, un palīdzēja noturēt cilvēku ķēdi.

"Es redzēju, ka priekšējais stikls bija pazudis, un Tims bija izsūkts pa logu, un es redzēju tikai kājas. Es satvēru viņu ap vidukli, lai censtos noturēt viņu lidmašīnā," sacīja Ogdens.

"Es domāju, ka pazaudēšu viņu. Viņa seja dauzījās pret logu ar asinīm, kas izplūda no deguna un deniņiem, rokas plīvoja un šķita apmēram metru garas. Visbriesmīgāk, ka acis bija plaši atvērtas. Es nekad neaizmirsīšu šo skatu," sacīja Ogdens.

Otrajam pilotam izdevās panākt lidmašīnas kontroli, un lidmašīna galu galā nolaidās Sauthemptonas lidostā, kur apkalpi sagaidīja avārijas dienesti.  

Brīnumainā kārtā Lankasters izdzīvoja un tika sveikā cauri tikai ar pāris lūzumiem un apsaldējumiem.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu