Stērdžena: Skotijas parlamentā vairākums būs neatkarības atbalstītājiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Skotijas jaunajā parlamentā vairākums neapšaubāmi būs Skotijas neatkarības atbalstītājiem, sestdien sacīja Skotijas pirmā ministre un Skotu Nacionālās partijas (SNP) līdere Nikola Stērdžena.

"Kā izskatās, nav nekādu šaubu, ka Skotijas parlamentā būs neatkarības atbalstītāju vairākums," telekanālam "Sky News" sacīja Stērdžena.

Nule kā notikušajās Skotijas parlamenta vēlēšanās SNP izcīnījusi visvairāk mandātu, tomēr atbilstoši jaunākajām prognozēm absolūto vairākumu parlamentā Stērdženas partija var arī neiegūt.

Tomēr arī "zaļā" partija atbalsta Skotijas neatkarību, un tādējādi neatkarības atbalstītājiem vairākums parlamentā, pēc visa spriežot, būs nodrošināts, arī ja SNP nebūs absolūtais vairākums vietu.

Lielbritānijas valdībai nav nekāda pamata, lai bloķētu vēl viena neatkarības referenduma sarīkošanu Skotijā, norādīja SNP līdere.

"Vienkārši nav pilnīgi nekāda demokrātiska attaisnojuma, lai [Lielbritānijas premjerministrs] Boriss Džonsons vai patiesībā jebkurš cits censtos panākt, ka tiek bloķētas Skotijas tautas tiesības izraudzīties savu nākotni," sacīja Stērdžena.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu