Mejerim daudzpusīgs sniegums zaudētā Vienotās līgas ceturtdaļfināla spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: FIBA.com

atvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien guva deviņus punktus Vienotās līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Permas "Parma" piedzīvoja zaudējumu.

Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā pieveica Permas "Parma" ar 86:66 (20:18, 19:15, 29:21, 18:12), sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mejeris nospēlēja 23 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu un vienu no četriem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem un četrreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja četrus pārkāpumus pretiniekiem un spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Permas komandā rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Eigirds Žukausks, bet mājiniekiem 17 punktus guva Kevins Pangoss.

Citā spēlē Maskavas CSKA bez Jāņa Strēlnieka pieteikumā savā laukumā pārspēja "Ņižņij Novgorod" ar 84:59 (23:12, 14:26, 22:10, 25:11). Sērijā līdz divām uzvarām CSKA ir vadībā ar 1-0.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 14 punktiem bija Gabriels Lundbergs, bet viesiem 12 punkti Sergeja Toropova kontā.

Trešdien pirmo ceturtdaļfināla spēli Kazaņā pret turienes "Unics" aizvadīs arī Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea".

Izslēgšanas spēlēs neiekļuva Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo", kas ieņēma desmito vietu, Nursultanas "Astana" vienība ar Ojāru Siliņu, kas finišēja 12.vietā, un Toma Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvētā Minskas "Cmoki", kuras treneru korpusā ir arī Edmunds Valeiko, kura noslēdza turnīra tabulu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu