Jēkabpils domnieks Gavrilovs nolēmis pagaidām nekomentēt kriminālprocesu par iespējamu aplokšņu algu izmaksu viņa uzņēmumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: jekabpils.lv

Jēkabpils domes deputāts Andrejs Gavrilovs (S) nolēmis nesniegt nekādus komentārus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sākto kriminālprocesu par aplokšņu algu iespējamu izmaksu viņam piederošajā uzņēmumā SIA "Erbauer Group", - to politiķis paziņoja aģentūrai LETA.

VID, neminot pašvaldību un uzņēmumu, informēja, ka Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā kādas pašvaldības deputātam piederošā būvniecības uzņēmumā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālprocess sākts saistībā ar iespējamām nelikumībām Gavrilova uzņēmumā.

Gavrilovs sacīja, ka komentāru nebūs, ņemot vērā viņa pašreizējo emocionālo stāvokli. Domnieks arī nesniedza apstiprinājumu, vai kriminālprocess sākts saistībā ar viņa uzņēmumu. Sarunas gaitā viņš gan bilda, ka "tāds fakts ir", taču noliedza, ka šādā veidā apstiprina kriminālprocesa sākšanu. Ar šo frāzi viņš esot domājis televīzijā pārraidīto sižetu, kurā izskanēja informācija par saistību ar viņa uzņēmumu.

Gavrilovs neuzskata, ka viņam būtu jāatsakās no dalības gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, jo tas vairs neesot iespējams. Arī par deputāta mandātu nolikšanu viņš nedomā.

Otrs no "Saskaņas" Jēkabpils domē ievēlētais deputāts Broņislavs Ivanovskis aģentūrai LETA sacīja, ka informāciju par iespējamām nelikumībām kolēģa uzņēmumā uzzinājis no masu medijiem. Izskanējušo informāciju ar Gavrilovu viņš vēl neesot apspriedis.

Lēmums par to, vai Gavrilovam būtu jānoliek deputāta mandāts, esot jāpieņem pašam Gavrilovam, uzskata Ivanovskis.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Erbauer Group" apgrozījums 2019.gadā bija 5,498 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 571 523 eiro. Finanšu dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Aizvadītajā gadā dividendēs no "Erbauer Group" Gavrilovs saņēmis 26 000 eiro, vēl 10 710 eiro izmaksāti kā alga, liecina viņa amatpersonas deklarācija. Pat darbu domē deputāts pērn saņēmis 5160 eiro, tāpat ir deklarēta 2738 eiro pensija.

Jau ziņots, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā pašvaldības deputātam piederošā būvniecības uzņēmumā.

Dienestā informēja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021.gada februārī sāka kriminālprocesu par būvniecības nozares uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā. Uzņēmuma amatpersona ir pilsētas domes deputāts, kura uzņēmums vairāku gadu garumā regulāri piedalījās un uzvarēja pašvaldību rīkotajos iepirkumos.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka uzņēmums no 2019.gada janvāra līdz 2021.gada aprīlim grāmatvedības reģistros nav pilnā apmērā uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algas daļu darba ņēmējiem ir izmaksājis skaidrā naudā būtiskā apmērā. Uzņēmums ir arī izvairījies no nodokļu nomaksas vairāk nekā 148 000 eiro apmērā un legalizējis noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus vairāk nekā 153 000 eiro apmērā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021.gada maijā Rīgā, Ikšķilē un Jēkabpilī veikusi kopumā astoņas kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto uzņēmumu un personu juridiskajās adresēs, birojos, personu dzīves vietās un automobiļos.

Kratīšanu laikā atrasta un izņemta skaidra nauda, grāmatvedības dokumenti, algu izmaksu saraksti, mobilie telefoni, datori, datu nesēji, zibatmiņas, pierakstu klades, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Uzņēmumā kopā nodarbināti vairāk nekā 70 darbinieku.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā, 218.panta otrajā daļā un 195.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Viena persona ir atzīta par aizdomās turēto, personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, kā arī uzlikti aresti aizdomās turētās personas nekustamajiem īpašumiem un uzņēmuma kapitāldaļām.

Atvainojamies ELKO Grupas Baltijas un Polijas pārdošanas ofisa vadītājam Andrejam Gavrilovam par Jūsu fotogrāfijas kļūdainu pievienošanu šim rakstam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu