Austrālijas aviokompānija piedāvā unikālu lidojumu Mēness aptumsuma vērošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: muratart/Shutterstock

Austrālijas aviokompānija "Qantas" piedāvā unikālu lidojumu uz "nekurieni", kas ceļotājiem dos iespēju apbrīnot maija beigās gaidīto Mēness aptumsumu no vairāk nekā desmit kilometru augstuma, vēsta raidsabiedrība CNN.

Lidojuma ekonomiskās biļetes maksā no 400 eiro, savukārt biznesa klases biļetes maksā vairāk nekā 1200 eiro.

Lidojuma biļetes tika izpārdotas 2,5 minūtēs.

Tiklīdz visas ceļojuma biļetes tika izpārdotas, tika izveidots gaidīšanas saraksts tiem, kas nepaspēja iegādāties biļetes.

Aviokompānija šī ceļojuma ietvaros sola diezgan iespaidīgus Mēness aptumsuma skatus.

Jau ziņots iepriekš, Covid-19 pandēmijas laikā, kad daudzas valstis slēgušas robežas un iespēja ceļot ir būtiski ierobežota, daudzi cilvēki sākuši sapņot ne tikai par ceļojumu galamērķiem, bet par pašu lidošanas piedzīvojumu. Lai šo vēlmi apmierinātu, aviosabiedrības nāk klajā ar "bezmērķīgiem" risinājumiem.

Neparastu risinājumu ceļošanai pandēmijas apstākļos radusi Austrālijas aviokompānija "Qantas", kas piedāvā lidojumu uz "nekurieni" - šī lidojuma galvenais mērķis ir lidojuma pieredzes baudīšana, nevis nokļūšana konkrētā galamērķī.

"Qantas" nesen paziņoja par plāniem veikt septiņu stundu iekšzemes lidojumu, kas piedāvās iespēju pasažieriem jauki pavadīt laiku, kā arī pa lidmašīnas logiem vērot Kvīnslendu un Jaundienvidvelsu no debesīm.

Lidojumu laikā pasažieriem tikšot nodrošinātas arī dažādas izklaides, kuras vadīs sabiedrībā pazīstamas personas.

"Lidojuma pieredzes" reisus "Qantas" veiks ar "Boeing 787 Dreamliner" lidmašīnām, kuras lidsabiedrība parasti izmanto transkontinentālo lidojumu veikšanai.

Pandēmijas dēļ starptautisko avioreisu skaits no Austrālijas ir minimāls, tāpēc "Qantas" starptautisko lidmašīnu flote šobrīd ir dīkstāvē.

"Qantas" uzsver, ka lidmašīnām "Dreamliner" ir lieli logi pa kuriem pasažieri varēs vērot Austrāliju no aptuveni 9000 metru augstuma.

Lidojumu Sidneja-Sidneja "Qantas" veiks 10.oktobrī, un tas ilgs aptuveni septiņas stundas.

Uz šo neparasto reisu tika piedāvātas 134 biļetes par 787 līdz 3787 Austrālijas dolāriem. Kā informēja lidsabiedrība, visas biļetes uz šo reisu tika pārdotas desmit minūšu laikā.

"Qantas" nav pirmā un vienīgā lidsabiedrība, kas ierobežotas aviosatiksmes laikā piedāvā līdzīgus lidojumus bez konkrēta galamērķa.

Izklaides lidojumu uz "nekurieni" 8. augustā veica Taivānas lidsabiedrība "EVA Air".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu