VIDEO "Izskatījās kā zvaigznes, kas virzās uz priekšu." Rēzeknes pusē iedzīvotāja ziņo par savādiem lidojošiem objektiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: WeAre/Shutterstock

Naktij strauji tuvojoties, ap pulksten 23 Rēzeknes iedzīvotāja ar vīru debesīs novērojuši savādus lidojošus objektus, internetā neatraduši atbildi uz to, kas tad īsti tie bija, viņi vērsās pie raidījuma "Bez Tabu" pēc palīdzības.

"Ap 23 izgāju ārā, zvaigžņotajās debesīs ieraudzīju kaut ko neparastu. Viens aiz otra, izskatījās, ka lidmašīnas lidotu. Videomateriālā izskatās, ka tie punktiņi mirgo, bet dzīvē nemirgoja. Izskatījās kā zvaigznes, kas virzās uz priekšu. Atnākot mājās, sāku skatīties internetā, meklēt, kas tas varētu būt. Paskatījos vairākās lapās, nekas tāds nebija teikts," rēzekniete stāsta raidījumam "Bez Tabu".

Astronoms Ilgonis Vilks raidījumam norāda, ka tie bijuši "Starlink" pavadoņi. Sākotnēji pavadoņi lido tuvāk zemei, taču ar laiku tie paceļas aizvien augstāk. "Šobrīd kosmosā palaisti vairāk nekā 1000 "Starlink" pavadoņi, viņi redzējuši tos, kas uzlidojuši 29. aprīlī. Tie vēl ir samērā tuvu zemei, salīdzinoši spožāki. Plānots, ka kosmosā tiks palaisti vairāk nekā 10 000. To mērķis ir nodrošināt internetu visā pasaulē."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu