Raidījums: Likumsargi Strūbergu pāra dzīvesvietu apmeklējuši vairākas reizes (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: 271 EAK MOTO/shutterstock.com

Atbalss sabiedrībā, kas izcēlās pēc grupas "Singapūras satīns" dalībnieka sievas Mairitas Strūbergas ieraksta "Twitter", kur viņa vērsās pēc palīdzības, lai izrautos no vardarbīgām attiecībām, izgaismo problēmas atbildīgo dienestu darbā, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Sarunā ar raidījumu Mairita atklāj savu motivāciju, kāpēc viņa prasījusi finansiālu palīdzību un kā viņa jūtas šobrīd, kad viņas un vīra - populārās latviešu grupas dalībnieka Kristapa Strūberga - attiecības ir viens no internetā apspriestākajiem tematiem.

"Protams, ka ir finansiāla atkarība, vēl pie tam ir ne tikai tas, ka bērni ir mazi, otrkārt, ir pandēmija, un arī pandēmija ļoti ir ietekmējusi manu darbu, un es esmu ļoti finansiāli atkarīga no citiem cilvēkiem," raidījumam "Panorāma" norāda sieviete.

"Arī šajā situācijā es negribu nevienu nomelnot, un es negribu teikt, ka, re, kur tas ir slikts un es esmu laba, nē, tā nav.

Pagale viena nedeg, tā ir absolūta taisnība, bet šobrīd, kas notiek internetā..." savu sašutumu neslēpj Mairita.

"Es lūdzu palīdzību bērniem, nevis runāju par savām attiecībām. Es pieminēju vārdu "vardarbīgas attiecības", uzskatu, ka man nav jāmelo," raidījumam pastāstīja Mairita.

Likumsargi uz pāra dzīvesvietu braukuši vairākas reizes

Neskatoties uz Mairitas vīra rakstisko atbildi, kur viņš skaidro, ka viņš nekad nav pacēlis roku pret sievu vai citādāk izturējies vardarbīgi, LTV "Panorāma" noskaidroja, ka Valsts policija un arī Rīgas pašvaldības policija uz pāra dzīvesvietu braukusi ne mazāk kā trīs reizes vairāku gadu laikā.

Viens no izsaukumiem reģistrēts 2018. gada nogalē. Šogad Valsts policija uz izsaukumiem par iespējamu vardarbību braukusi divreiz – pirmoreiz 18. martā.

"Man tika sists pa galvu.

Ja par emocionālo vardarbību būtu redzami zilumi, es būtu viens liels, staigājošs zilums. Un es nevaru pierādīt," raidījumam stāstīja Mairita.

Viņa 18. martā vērsusies pēc palīdzības slimnīcā, kur konstatēts galvas sasitums. Marita pastāstīja, ka jutusies pazemota gan pēc policijas izsaukuma martā, gan pēc mediķes komentāriem slimnīcā.

"Viņa izmeta to, ka patīk, tā patīk mums dzīvoties, tā skatos. Es palūdzu runāt tikai un vienīgi par traumu, bet viņa mani centās pierunāt neiet līdz ārstiem, ka tas nav nekas traks," atcerējās sieviete.

Pēc Mairitas draudzenes sūdzības policijai par attieksmi dažas dienas vēlāk, policija ieradusies vēlreiz pārrunāt situāciju un izskaidrojusi tiesības. Valsts policija to apstiprina. Mēnesi vēlāk, šā gada aprīlī Mairita vēlreiz saukusi Valsts policiju saistībā ar fizisku un emocionālu aizskārumu.

Notikuma vietā policija sagatavoja iesniegumu Rīgas sociālajam dienestam, ko sieviete parakstīja. Taču dienestā šī ziņojuma nav, norāda "Panorāma".

Strūbergu ģimene, pie kuras tiesībsargājošās iestādes pēc izsaukumiem ieradušās vismaz trīs reizes, līdz šim nav nonākusi neviena dienesta redzeslokā, un neviens nav pārliecinājies, vai necieš arī divi pavisam mazie bērni.

Pēc LTV iesaistīšanās, sociālais dienests uzzināja par ziņojumu, ko nav saņēmis, un sola iesaistīties.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu