Afganistānā atsākušās sadursmes starp talibiem un valdības spēkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Beidzoties pamieram, Afganistānā svētdien, 16. maijā, atsākušās sadursmes starp talibiem un Afganistānas valdības spēkiem. Savstarpējais pamiers bija noslēgts uz musulmaņu svētku laiku.

Sadursmes notikušas pie Laškargāhas Helmandas provincē, kur intensīvas kaujas notiek kopš ASV spēki 1.maijā sāka savu karavīru izvešanu no Afganistānas, ziņoja Afganistānas armijas preses pārstāvis un vietējās amatpersonas.

"Cīņas sākās šodien agri no rīta un joprojām turpinās," paziņoja Helmandas provinces padomes vadītājs. Viņš sacīja, ka talibi uzbrukuši drošības punktiem Laškargāhas piepilsētās un citos rajonos.

Arī Afganistānas armijas preses pārstāvis apstiprināja, ka kaujas atsākušās.

Pamiers, ko Afganistānas valdība un talibi pasludināja uz trim dienām, kamēr tiek svinēti musulmaņu svētki "Eid al Fitr", lielākoties noturējās, taču beidzās līdz ar svētkiem pagājušajā naktī.

Piektdien pamieru pārtrauca sprādziens mošejā Kabulas piepilsētā. Sprādzienā dzīvību zaudēja 12 cilvēki. Talibi noliedza, ka būtu saistīti ar šo uzbrukumu, par kuru atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu