Dānijā lemj par gandrīz visu Covid-19 ierobežojumu atcelšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nikolay Antonov/Shutterstock

No piektdienas, 21. maija, vairums iestāžu Dānijā drīkstēs atsākt darbu, tā lēmusi Dānijas valdība, lemjot atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas noteikti pandēmijas ierobežošanai.

Naktsklubi un diskotēkas ir vienīgie izņēmumi. Tie arī turpmāk paliks slēgti.

Dānijā arī turpmāk cilvēkiem būs jāievēro sociālā distancēšanās, daudzās vietās būs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, negatīvs Covid-19 tests vai pierādījums par Covid-19 pārslimošanu.

Restorāni, bāri, sporta zāles un daudzas citas vietas Dānijā jau ir atvērtas, un vairums skolēnu jau labu laiku mācās skolās klātienē.

Tagad arī universitāšu studenti drīkstēs apmeklēt lekcijas klātienē, un arī vakarskolās un mūzikas skolās mācības atsāksies normālā režīmā.

Tiks atvērtas arī saunas, peldbaseini, zoodārzu telpas un izklaides parki. Atļautas būs arī citas sporta un atpūtas aktivitātes.

Plānots trīs fāzēs arī samazināt strādāšanu no mājām ar mērķi, lai līdz 1.augustam visi strādājošie atgrieztos savās darbavietās.

Iekštelpās turpmāk būs atļauts pulcēties līdz 50 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 100 cilvēkiem. Līdz šim iekštelpās drīkstēja pulcēties līdz 25 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 75 cilvēkiem.

Pēc ierobežojumu atvieglošanas saslimušo skaits Dānijā ir nedaudz audzis, bet situācija saglabājusies relatīvi stabila.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu