Tiks pārrunāts "e-dziesmusvētku" koncepts (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

Platformā "Zoom" šodien plkst.10.00 notiks Dziesmu un deju svētku padomes sēde, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar "e-dziesmusvētku" konceptu, informē XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Platformā "Zoom" šodien plkst.10 notiks Dziesmu un deju svētku padomes sēde, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar "e-dziesmusvētku" konceptu, aģentūru LETA informēja XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pārstāve Inga Vasiļjeva.

Viņa pavēstīja, ka, balstoties uz svētku Operatīvās vadības grupas ieteikumiem un epidemioloģisko prognozi, mākslinieciskās komandas un rīkotāji ir izstrādājuši maksimāli drošu svētku norises scenāriju, kā pamatprincipu piedāvājot "e-dziesmusvētku" konceptu.

Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises pamatā plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no vienam līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos, veidojot drošus "e-dziesmusvētkus".

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa iepriekš norādīja, ka visus dokumentētos un televīzijas materiālus plānots ne tikai rādīt dažādās digitālajās platformās un televīzijā, bet arī nodot topošajai Dziesmu un deju svētku ekspozīcijai, lai šī neparastā laika Dziesmusvētki, kas veidos tradīcijas vēsturi, būtu pieejami arī nākotnē.

Rīcības komiteja ir atbalstījusi šo modeli, uzsverot brīvprātības principa un epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu. Svētku risinājumu šodien prezentēs Dziesmu un deju svētku padomei, bet maija otrajā pusē risinājuma piedāvājumu skatīs Ministru kabinets.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu