Ziemeļīrijā brutāli nogalināta Latvijas valstspiederīgā. Izmeklētāji nāk klajā ar iespējamo slepkavības iemeslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artem Furman/Shutterstock

Ziemeļīrijā vardarbīgā nāvē mirušai Latvijas valstspiederīgai Ludmilai Poletelovai konstatēti 70 ievainojumi, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Ludmilas Poletelovas pēcnāves ekspertīzes slēdzienā konstatēts, ka upurim bijuši vairāki galvaskausa lūzumi, bet pavisam kopā 70 ievainojumi.

Slepkavības vietā tika atrasti arī 20 galvaskausa fragmenti.

Kā iespējamā Ludmilas Poletelovas slepkava ir arestēta 45 gadus vecā Latvijas valstspiederīgā Svetlana Švedova. Viņa virtuāli piedalījās tiesas sēdē no sieviešu cietuma.

Precīzs slepkavības datums nav noskaidrots, jo apsūdzētā nodarījumā nav atzinusies. Zināms vien tas, ka slepkavība ir notikusi laikā no šā gada 19. aprīļa līdz 24. aprīlim.

Izmeklēšanā tiek pieļauta versija, ka slepkavība izdarīta mantkārīgos nolūkos, atklājot, ka pēc incidenta Švedova ir spējusi samaksāt 520 sterliņu mārciņu no viņas 1000 mārciņu lielā īres parāda, neraugoties uz to, ka viņai nebija ne darba, ne citu ienākumu, tostarp arī jebkādu pabalstu, kur varētu iegūt šādu naudas summu.

Izmeklētāju rīcībā nonākušajos videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka Švedova ir bijusi upura dzīvesvietā.

Viņas dzīvoklī tikusi veikta arī kratīšana. Lai gan slepkavības ierocis nav atrasts, detektīvi ir konfiscējuši apsūdzētās mēteli, somu un maisu, uz kuriem atrasti upura asins traipi.

Uz tiesneša jautājumu, kāda ir bijusi slepkavības motivācija, izmeklētāji pieņem, ka Ludmila Poletelova tika noslepkavota naudas dēļ. Policija tāpat arī iebilst pret Švedovas atbrīvošanu pret drošības naudu, jo pastāv bažas, ka viņa var aizbēgt atpakaļ uz dzimto Latviju vai arī kā citādi traucēt izmeklēšanas gaitu. Tiesas process turpinās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu