Dzirciema daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji noskaitušies par kokzāģētavas darbību pretī mājas logiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LightField Studios/Shutterstock

Pretī daudzdzīvokļu mājai Dzirciemā atrodas kokzāģētava. Iedzīvotāji nav mierā ar tās darbību, jo, atverot logu, dzīvokļos iekļūst koka skaidas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Dāvis Daugavgrīvas ielas daudzdzīvokļu namā ievācies tikai pirms gada, savukārt uzņēmums savu postošo darbu veicot jau ilgstoši. To apliecina skaidu putekļi, kas atrodami teju katrā dzīvokļa stūrī.

"Uz balkona pastiprināti uzkrājas koka skaidas. Logu nav iespējams atvērt veļā pat vēdināšanas režīmā. Putekļi pastiprināti rodas tad, kad tiek pasaukts šķeldotājs, kurš šķeldo dēļu atgriezumus,"

stāsta Dāvis, kurš ir neapmierināts ar uzņēmuma darbību.

Jaunietis internetā ievācis informāciju, ka koka skaidas ir veselībai bīstamas, tāpēc palīdzību meklējis oficiālās instancēs. Viņš noskaidrojis, ka kaut kas tomēr šeit nav tīrs.

"Sazinājos ar pašvaldības policiju, viņi apsekoja teritoriju. Pārliecinājās, ka adresē SIA ir nodibināts, bet zāģētavas nav!" stāsta Dāvis.

Ieguvām informāciju, ka teritorija pieder Rīgas Tehniskajai universitātei. Augstskola situāciju nekomentē, tāpēc lūdz mums sazināties ar pašu uzņēmumu.

Uzņēmuma SIA "Kuger" pārstāvis noliedz, ka no kokzāģētavas rodas skaidas, arī paustos apgalvojumus, ka darbojas nelegāli, viņš noliedz. Telefonsarunā vīrietis apstiprina, ka uzņēmums darbojas vairāk nekā 20 gadu un nekādu sūdzību līdz šim nav bijis.

"Esam uzsākuši procesu, kas saistīts ar konkrētā uzņēmuma operatora darbību izvērtēšanu atbilstoši vides aizsardzības prasībām – vai viņiem ir nepieciešama C kategorijas reģistrācija. Ir jāsasniedz kvalificējošie apjomi, lai konkrēto darbību definētu kā piesārņojošu. Lai jebkuru piesārņojošo darbību veiktu, tai ir jāatbilst teritorijas atļautajai izmantošanai," vēsta Valsts vides dienesta pārstāvis Kalvis Avotiņš.

Arī Rīgas būvvalde apsekoja norādīto adresi.

"18. maijā, apsekojot teritoriju, konstatēts, ka kokapstrādes uzņēmums savu ražošanu ierīkojis ēkā, kas pēc izmantošanas veida ir smagās tehnikas garāža. Līdz ar to tādā veidā ekspluatējot ēku neatbilstoši šim lietošanas veidam.

Par konstatēto tiks sagatavots atzinums, noteiktā termiņā uzdodot zemes gabala īpašniekam vai nomniekam novērst pārkāpumu," skaidro Rīgas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Būvvalde uzņēmumu tomēr lūgs pamest ēku un sauks pie atbildības par nesaskaņotu darbību veikšanu.

TV3 raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu