Ukrainas prezidents Zelenskis: Prioritāte numur viens ir uzcelt valsti bez oligarhiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: HANDOUT/AFP

Cīņa ar oligarhiem, iespējamais referendums par situāciju Donbasa reģionā, kā arī sarunas ar Krieviju un attiecības ar Rietumvalstīm ir galvenās valsts prioritātes, uzsver Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, vēsta Latvijas Radio.

Pēdējā laikā Zelenskis ļoti bieži ir nonācis mediju uzmanības centrā, aktualizējot jautājumu par vēršanos pret vairākiem ietekmīgiem ukraiņu oligarhiem. Arī ceturtdien uzrunas laikā prezidents uzsvēris, ka tā ir Ukrainas prioritāte numur viens.

''Prioritāte numur viens ir uzcelt valsti bez oligarhiem. Tiešām – valsti bez oligarhiem. Es par to agrāk daudz runāju un pašlaik jūs jau varat redzēt rezultātus. Tai ir jābūt valstij, kas darbojas 40 miljoniem cilvēku, nevis tikai ''Forbes'' 100 bagātāko saraksta pārstāvjiem.

'Valstij ir jāpalīdz uzņēmējiem, nevis lielajiem uzņēmumiem jādzīvo uz valsts budžeta rēķina. Mēs veidojam valsti, kura negaidīs tikai citu valstu sankciju politiku. Mēs veidojam valsti, kas pati spēj aizsargāt savu suverenitāti un pati spēj īstenot savu sankciju politiku. Mēs veidojam valsti, kurā likuma priekšā visi ir vienādi, '' viņš uzsver.

Cīņa ar oligarhiem attiecas ne tikai uz Zelenska nežēlastībā kritušo politiķi un uzņēmēju Viktoru Medvedčuku. Zelenskis visai tēlaini izteicies, ka esot spriedums vēl kādam ietekmīgam politiķim – bijušajam prezidentam Petro Porošenko, kurš gan to vēl nesaprotot.

Komentējot jautājumu par to, vai viņš grasās kandidēt uz otro pilnvaru termiņu, Zelenskis atbildēja izvairīgi, piebilstot, ka par to vēl pāragri runāt, jo pirmais pilnvaru termiņš ir tikai pusē. Viņa atbalstītāji gan uzskata, kandidēt atkārtoti būtu nepieciešams, jo prezidenta ierosinātās reformas vēl nav pabeigtas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu