Hārtlijs: Bijām gatavi, bet pietiekami labi nekustinājām ripu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs.
Bobs Hārtlijs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Mačs pret Kazahstānu sestdien Latvijas hokeja izlasei bija otrā cīņa divās dienās pasaules čempionātā, un tas bija nozīmīgs faktors dueļa gala iznākumā, pēc zaudējuma pauda komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar 2:3 "bullīšos" piekāpās Kazahstānas valstsvienībai, kurai šī bija atgriešanās spēle spēcīgāko sabiedrībā. Vārtus pamatlaikā Latvijai guva Lauris Dārziņš un Rihards Bukarts.

Latviešiem šis bija pirmais zaudējums divos mačos.

"Domāju, ka otrā spēle divās dienās bija liels faktors. Viņi slidoja labāk, iespieda mūs zona, zaudējām ritmu. Spējām nenoraidīties, guvām vārtus, bijām arī vadībā. Viņi ir lieliska komanda, gadiem spēlē kopā [Nursultanas] "Baris" komandā Kontinentālajā hokeja līgā. 

Viņiem ir laba komandas spēle. Liela un fiziska komanda. Bijām gatavi, bet pietiekami labi nekustinājām ripu," iemeslus zaudējumam skaidroja Hārtlijs.

"Vairākums nestrādā, jo nav bijis iespēju to pietiekami daudz reižu pielietot šo divu maču laikā. Piekrītu, ka mums "jāizspiež" vairāk no vairākuma, tā tiek gūti vairums vārtu."

Treneris Hārtlijs pēc mača sacīja, ka ar vārtsarga izvēli viss sestdien esot bijis kārtībā, Matīss Kivlenieks savu darbu padarījis labi.

"Kivlenieks izskatījās ļoti labi. Cilvēki ikdienišķos darbos nedēļā strādā 40 un 50 stundu. Sportā tas nav nekas traks, ja spēlē divas dienas pēc kārtas. Viņš šosezon nemaz nav tik daudz spēlējis, gribēja arī šodien stāties vārtos. Viņš ir pārliecinoši mūsu komandas labākais spēlētājs aizvadītajos divos mačos čempionātā."

Hārtlijam tika jautāts, kad ierindā varētu atgriezties mačā pret Kanādu traumu guvušais Oskars Batņa. Treneris paskaidroja, ka pie tā strādā komandas ārsti. Pret Itāliju pirmdien viņš vēl noteikti nevarēšot spēlēt.

Latvijas hokejistiem svētdien būs brīvdiena, bet jau pirmdien būs jātiekas ar Itālijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu