Centieni uzpirkt influencerus ES, lai nomelnotu Rietumu vakcīnas. Kas aiz tā visa stāv? (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūlija Serebrjanskaja.
Jūlija Serebrjanskaja. Foto: Yulia Serebryanskaya/Facebook

Krievijas mārketinga uzņēmuma tīkls, kas zināms ar apšaubāmu uztura bagātinātāju tirdzniecību un ļaunprātīgas programmatūras palaišanu, stāv aiz dezinformācijas kampaņas, lai nomelnotu pret koronavīrusu izveidotās vakcīnas Rietumos, vēsta ārvalstu medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty".

Krievijas mārketinga uzņēmuma nomelnošanas kampaņas galvenā mērķauditorija bija influenceri no citām valstīm, tostarp Francijas un Vācijas, tā izdevies noskaidrot Francijas izlūkošanas dienestam.

Maskavā dzīvojošā biznesmene Jūlija Serebrjanskaja ir valdošās partijas "Vienotā Krievija" politisko kampaņu un pasākumu plānošanas organizatore. Vēlēšanās Maskavā viņa kandidēja 2019. gadā.

Viņa vada arī organizāciju ar nosaukumu "Krievu iniciatīva", kas sevi raksturo kā "krievvalodīgo pasaules savienību", kas "palīdz cilvēkiem turpināt krievu kultūru un pienācīgi pārstāvēt mūsu tradīcijas, sociālos sasniegumus nevis pieļaut sagrozītu Tēvzemes ideju, lai kur arī tā būtu."

Dezinformācijas kampaņa, kurā iesaistīts mārketinga uzņēmums, piešķir jaunu dimensiju Krievijas drūmajiem, zem radara esošajiem centieniem reklamēt pašiem savu vakcīnu pret Covid-19 - "Sputnik V", kuru atbalsta valsts fonds - Krievijas investīciju fonds.

Fonds jau iepriekš ļoti agresīvi slavinājis vakcīnas "Sputnik V" priekšrocības, vienlaikus kritizējot citas vakcīnas pret Covid-19, piemēram, "Pfizer"/"BioNTech", "AstraZeneca" un "Moderna", un pastiprinot negatīvos zinātniskos rezultātus.

Nekas neliecina, ka fonds būtu saistīts ar šo mārketinga kampaņu, kas pēdējās nedēļās sākusies izplatīties galvenokārt Francijā un, iespējams, arī citur. Noskaidrots, ka influenceri saņēmuši e-pastu no pesonas, kas it kā strādā mārketinga firmā "Fazze".

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka e-pastā piedāvāta samaksa par video izveidošanu vietnēs "YouTube", "Instagram" un citās platformās, kurās īpaši kritizēta "Pfizer"/"BioNTech" vakcīna.

Uzņēmums "Fazze", kas savā vietnē uzrāda adresi Londonā, nav reģistrēts Lielbritānijas valsts uzņēmumu reģistrā. Tomēr pētot, dziļāk "Fazze" ir daļa no mārketinga aģentūras ar nosaukumu "AdNow", kas darbojas gan Lielbritānijā, gan Krievijā, kura īpašniece līdz pat 2008. gadam bija Jūlija Serebrjanskaja.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu