"Es domāju, ka mēs aizvadījām turnīra labāko spēli." Hārtlijs pēc sāpīgā zaudējuma Somijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs un izlases spēlētāji
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs un izlases spēlētāji Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs preses konferencē pēc zaudējuma Somijai, norādīja, ka šajā spēlē puiši izcīnīja ļoti svarīgu punktu, kas ļaus būt pašiem sava likteņa noteicējiem.

Galvenais treneris preses konferencē norādīja, ka uzstādījums komandai esot bijis ierobežot pretinieku spēli ar ripu.

"Mēs esam redzējuši teju katru viņu spēli. Viņi bieži izmanto piecu hokejistu ātrās pārejas, tāpēc mēs centāmies piespiest viņiem rādīt citu hokeju. Es domāju, ka mēs aizvadījām turnīra labāko spēli. Domāju, ka nospēlējām labāku maču, nekā pret Kanādu. Mēs dabūjām zelta punktu," sacīja Hārtlijs.

Tāpat izlases stūrmanis izcēla Jāņa Kalniņa lielisko sniegumu šajā mačā, kā arī norādīja, ka puiši nevienā brīdī neesot padevušies.

Treneris arī uzsvēra pretinieku aizsardzības līniju, sakot, ka uzstādījums ir bijis izdarīt metienus un cīnīties par atlēkušo ripu vārtu priekšā.

"Ja paskatāmies uz abiem mūsu vārtu guvumiem, tas rezultējās no fakta, ka nogādājām ripu vārtu priekšā. Uzskatu, ka mēs arī labi slidojām, kā arī izdarījām spiedienu uz viņu aizsardzību. Esmu lepns par mūsu sniegumu," sacīja Hārtlijs.

Līdz ar punkta nopelnīšanu šajā spēlē, Latvijas izlases liktenis nu ir pašu hokejistu rokās. Šoreiz ir nepieciešama uzvara pamatlaikā (atkarībā no atlikušajiem mačiem, iespējams, derēs arī uzvara papildlaikā/"bullīšos") un tā atkal ir jāizcīna grupu turnīra pēdējā mačā pret Vāciju.

Hārtlijam tika vaicāts, kā latviešu hokejisti reaģē uz spriedzes situācijām, uz ko speciālists atbildēja: "Mēs saprotam, ka ir spiediens, bet tāpēc mēs spēlējam. Mūsu spēlētāji ir lepni pārstāvēt savu valsti. Fani mūs uzmundrina pie autobusa, viesnīcas un ārpus arēnas. Mēs apzināmies situāciju. Tas ir pozitīvs izaicinājums. Man allaž patīk pozitīvs izaicinājums. Mana ziņa puišiem pēc šīs spēles bija: "Sagatavosimies, atpūtīsimies, rīt aizvadīsim labu dienu un tad otrdien būs tā lielā diena." Mēs varam spēlēt ceturtdaļfinālā, mēs cīnīsimies pret labu komandu. Tajā pašā laikā mūsu plāns arī bija spēlēt ceturtdaļfinālā. Mēs esam vienas uzvaras attālumā."

Latvijas izlase izšķirošo maču aizvadīs otrdien, plkst. 20:15 tiekoties ar Vācijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu